Gå til indholdPumasommer : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

331 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Krimi. Advokat Torkel Vaa modtager flere breve med tegning af en blå puma - hver gang ledsaget af død eller ulykke i hans nærhed. Sammen med veninden Mette Minde finder han ud af, at et hævnmotiv skal findes i nogle barndomshændelser


Anmeldelser (4)


29. jan. 2013

Tredje krimi fra norske Junker med journalisten Mette Minde som omdrejningspunkt. Den kan godt læses selvstændigt, men gør sig nu alligevel bedst læst i sammenhæng, fordi en del forudsættes bekendt omkring personerne.

Advokat Torkel Vaa er en nydelig, stilfærdig advokat med et crush for den gifte Mette Minde. Men stilheden ophører brat, da han begynder at modtage breve påtegnet en blå puma. Puma hedder i øvrigt cougar på engelsk og bruges som udtryk for modne kvinder der jager unge mænd. Død og ulykke følger i Torkels fodspor, og både han og politiet begynder at forstå, at det i virkeligheden nok er Torkel selv der er målet og de andre hændelser kun rene forspil. Men hvad er det dog der skal hævnes? Torkel må søge tilbage til barndommen, og opsøger sin nu demente mor og sin families gård på fjeldet. Efter en noget langsom og ikke særlig spændende start kommer der lidt mere fart over feltet. Motivhistorien er ganske spændende, og så er der også plads til romantik og en fint udfoldet kærlighedshistorie på fjeldet.

Kan man lide Läckberg, Jungsted, Wahlberg og danske Inger Wolf, er man godt kørende med Junker. De er fælles om at skildre en skandinavisk hverdag, der rummer megen ondskab bag de lukkede døre.

En udmærket krimi med et nok lidt rigeligt konstrueret plot. Man er nu glimrende underholdt under læsningen, hvis man ikke forventer noget ganske ud over det sædvanlige. Det er efterhånden store krav der stilles til den skandinaviske krimi, for vi har ganske mange repræsentanter.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Politiken

Af

Rasmus Bech

d. 9. mar. 2013

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 22. feb. 2013

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. mar. 2013


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Bog

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013