Gå til indholdPuisip amianik mersorneq : isumassarsiassat, ilisserutit mersornermullu ilitsersuutit


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

kalaallisut, dansk

Længde

141 sider: ill. i farver (1 mønsterark)

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Mere end 30 opskrifter på huer, vanter, tasker, ting til hjemmet, babyen, hunden og julepynt syet i sælskind. Med introduktion til teknikker


Anmeldelser (1)


15. nov. 2016

Mere end 30 opskrifter på huer, vanter, tasker, ting til hjemmet, til babyen, hunden og julepynt. Bogen er skrevet både på dansk og grønlandsk. For de syglade.

Bogen starter med en introduktion til at sy i sælskind, samt hvor inspirationen kommer fra. Derefter følger et afsnit om de materialer og redskaber, der skal bruges når man syr i sælskind. Der er et afsnit om teknikker, både når det kommer til at forberede skindet og til når man skal tegne og sy sømmen og meget mere. Derefter kommer modellerne og mønstrene. Der medfølger et mønsterark. Al tekst er både på grønlandsk og dansk. Bagerst i bogen introduceres forfatteren.

En meget grundig bog, hvor man på en god måde bliver introduceret til teknikker osv. Alle modellerne har nogle letforståelige anvisninger, og der er flotte billeder af de færdige modeller. Dog er billederne af processerne meget små, hvilket kan gøre det svært at se detaljerne. Dette skyldes dog at der skal være plads til både den grønlandske og danske tekst.

Tidligere er udkommet Puisit amii atorlugit mersorneq


, som også omhandler syning i sælskind. Den er dog målrettet folkeskoleniveau, hvor nærværende bog er for alleTidligere er udkommet Puisit amii atorlugit mersorneq, som også omhandler syning i sælskind. Den er dog målrettet folkeskoleniveau, hvor nærværende bog er for alle.

Lektørudtalelse

Af

Dorthe Marlene Jørgensen


Informationer og udgaver

Bog

2016