Gå til indholdPsykopattesten : se faresignalerne - og kom væk!


Beskrivelse


En bog med eksempler på, hvad der kendetegner en psykopat, og hvordan man kan se faresignalerne. For læsere af litteratur om psykopati


Anmeldelser (1)


27. maj. 2021

En bog med eksempler på, hvad der kendetegner en psykopat, og hvordan man kan se faresignalerne. For læsere af litteratur om psykopati.

Forfatter og psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen indleder med at stille spørgsmål ved, hvorfor et sundt og velfungerende menneske underkaster sig viljen hos en person, der er manipulerende og hensynsløs. Med overskrifter som "Dyssocial personlighedsforstyrrelse", "Psykopatens metode", "Manglende evne til at føle skyld", "Det er altid de andres skyld", "Fra træk til mønster" beskriver Nilsen begrebet psykopati og skriver, at grænsen mellem psykopati og normalitet er flydende. En indføring i psykopati afløses af indblik i forskellige psykopatiske træk og beskrivelse af, hvilke konsekvenser det kan medføre at være fanget i psykopatens net. "Den, som ikke får ondt, når han eller hun påfører andre smerte, har ingen psykologiske hindringer på vejen mod et mål. Manglen på skyldfølelse er derfor det mest destruktive kendetegn ved psykopaten". Hvert kapitel indledes med en historie og slutter med et tankeeksperiment.

En velskrevet bog om en personlighedsforstyrrelse, som er omgærdet med mystik og genstand for intensiv forskning. For hvordan kan man gennemskue en psykopat, så man ikke ender med at miste sig selv? Bogen giver svaret med bl.a. psykopattesten som værktøj til at se "det store billede" og tage egne følelser alvorligt.

Af andre titler om emnet findes fx Uden samvittighed


Omgivet af psykopater


og Omgivet af psykopaterAf andre titler om emnet findes fx Uden samvittighed og Af andre titler om emnet findes fx Uden samvittighed og Omgivet af psykopater.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021