Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Psykopati og totalitarismens oprindelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

66 sider

Udgivet

2021

Ophav

James A. Lindsay(forfatter)

Folke Z. Ritter(oversætter)
Genre og formessays
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


James Lindsays essay analyserer baggrunden for, hvorfor og hvordan individuelle psykopater kan manipulere fx en hel befolkning og skabe en "pseudovirkelighed". Til kultursociologisk interesserede læsere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2021

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. feb. 2021

James Lindsays essay analyserer baggrunden for, hvorfor og hvordan individuelle psykopater kan manipulere fx en hel befolkning og skabe en "pseudovirkelighed". Til kultursociologisk interesserede læsere.

Akademisk essay, hvor forfatteren indleder sådan: "Mange af de største rædsler i menneskehedens historie er udelukkende sket som følge af elitens og samfundets nidkære håndhævelse af en falsk virkelighed". Forfatteren definerer disse "alternative virkeligheder som ideologiske pseudo-virkeligheder". Essayet har overskrifter som: "Pseudovirkelighedernes natur", "Kultisk pseudo-realisme og utopianisme", "Pseudo-virkelighedernes netværk" og "Psykopati og pseudo-virkelighed". Sidste kapitel hedder: "At klippe netværket i stykker" og heri redegør forfatteren for, hvordan vi bekæmper skabelsen af pseudovirkeligheder. De første simple bud er at være og blive opmærksom på en pseudovirkelighed, og som individ afvise at deltage i en given skabt pseudovirkelighed. Her skriver forfatteren: "Træd ud af pseudovirkeligheden, og se selv!" James Lindsay er matematiker, kulturkritiker og forfatter.

Velskrevet og tankevækkende essay med bud på at undgå at tage del i en skabt alternativ virkelighed - en pseudovirkelighed.

En andet essay bl.a. om totalitarisme er Diktatursyndromet.Informationer og udgaver

2021

Bog

James A. Lindsay

Det Poetiske Bureau, 1. udgave