Bøger / faglitteratur

Psykologiske perspektiver på intervention : i pædagogiske kontekster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
356 sider: ill.
Udgivet
2009

Beskrivelse


Med afsæt i en casebeskrivelse om en 13-årig skoletræt dreng præsenteres otte teoretiske interventionsforslag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2009

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 3. feb. 2009

Bogen er tænkt som lærebog til uddannelse af de erhvervsgrupper, der har det som en del af deres professionsudøvelse at skulle gribe forandrende ind i andre menneskers liv - specielt i børns og unges liv.

Med afsæt i en casebeskrivelse om en 13-årig skoletræt dreng redegør otte forfattere/forfattergrupper for interventionsforslag ud fra hvert sit teoretiske perspektiv - bl.a. et neuropsykologisk, et kognitivt, et eksistenspsykologisk, et selvpsykologisk perspektiv. Artiklerne redegør indgående for egen teoretisk udgangsposition og videnskabsteoretiske afsæt. De otte praksisafsnit indledes med en introduktion om bogens formål og overvejelser over interventionsbegrebet. Og til slut sammenfattes de otte indlæg i afsnit om casemetodens muligheder og om de overordnede, metateoretiske afklaringer. Selv om teksten egentlig er let læst uden voldsomt akademisk præg, er der så mange faglige begreber i spil - specielt i de indrammende metateoretiske afsnit - at forkundskaber vil være nødvendige. Hvert afsnit afsluttes med en litteraturliste på hovedsprogene. Allersidst i bogen er korte forfatterbiografier og nyttigt stikordsregister.

Bogen er skrevet for at afhjælpe manglen på en sådan samlet fremstilling som lærebog på dansk og dermed erstatte brugen af udenlandsk litteratur.

Det er en nyttig samling til overblik over teoridannelser og heraf afledte praksisforslag ikke blot for målgruppen, men også for allerede erhvervsudøvende til refleksioner over og kvalificering af egen praksis.


Undervisere.dk

Årg. 3, dec. (2009)

af

af

Line Olesen

Årg. 3, dec. (2009)