Gå til indholdBøger / faglitteratur

Psykologisk tryghed og kollektiv mestring : vejen til en kollaborativ kultur


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

162 sider: ill.

Udgivet

2021

Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere, for læreruddannelse


Beskrivelse


Problemstillingerne i skolen har aldrig været mere komplekse, og aldrig har godt og trygt samarbejde været mere nødvendigt. For medarbejdere og ledere på skoler og i dagtilbuddene og til de pædagog- og lærerstuderende


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2021

af

af

Boy Olesen

d. 22. okt. 2021

Problemstillingerne i skolen har aldrig været mere komplekse, og aldrig har godt og trygt samarbejde været mere nødvendigt. For medarbejdere og ledere på skoler og i dagtilbuddene og til de pædagog- og lærerstuderende.

Bogen bygger på modellen "En lydhør og tryg organisation", som man løbende gennem bogen kan vende tilbage til. Begreberne "kollektiv mestring" og "kollaborativ kultur" er bogens hovedhjørnesten - den kollektive mestring er en vigtigere faktor, end hvor dygtig den enkelte medarbejder måtte være rent fagligt. Det er vigtigt, at dem der er tættest på dagligdagen har indflydelse på løsningerne i samarbejde med ledelsen. Bogen giver eksempler på samarbejde via co-teaching eller i form af samarbejde på tværs af faglige og organisatoriske skel. Psykologisk tryghed i teamet bliver beskrevet.

En god, nødvendig og velskrevet bog, der er et rigtig godt værktøj i dagligdagen. Forfatteren er bevidst om travlheden i skole og institution og har derfor skrevet en læsevejledning, så man ved hvilke kapitler man skal fokusere på i en given situation. Hvis man fx er inklusionsvejleder eller PPR-psykolog så er kapitel 7, "Samarbejde på tværs", et must read-kapitel. Forfatteren har den gode intention, at bogen læses sammen i teamet, og derfor er der også øvelser og refleksionsspørgsmål efter hvert kapitel.

Bogen kan relateres til 20 skridt til bedre lærersamarbejde.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. nov. 2021

af

af

Christina Baluna Hostrup

d. 4. nov. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Peter Andersen (f. 1973-03-19)

Klim, 1. udgave

2021

E-bog

Peter Andersen (f. 1973-03-19)

Klim, 1. elektroniske udgave

2023

Lydbog (online)

Peter Andersen (f. 1973-03-19)

Klim