Bøger / faglitteratur / lærebøger

Projektstyring : projektledelse i praksis


Beskrivelse


Fokus er primært på diverse udviklingsprojekter inden for servicesektoren. Indeholder desuden 5 cases med større og mindre projekter og deres praktiske gennemførelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 25. jan. 2013

Bogen er dels beregnet til faget projektstyring på akademiuddannelserne dels tænkt som håndbog for projektudviklere. Med sin klare systematik og sin forholdsvis enkle og ligefremme sproglighed egner den sig fortrinligt til begge dele.

Bogen rummer en passende mængde teori garneret med en række cases. Der indledes med et overblik over projektforløbet, mens bogens øvrige kapitler trænger dybere ned i forskellige emner i projektstyringen. Bogens emne retter sig især imod servicesektoren, idet der er tale om "bløde projekter", hvilket her vil sige projekter uden et konkret, fysisk resultat, men derimod forandrings- og udviklingsprojekter. Bogen har karakter af typisk lærebog på ledelsesuddannelser, men vil også fungere fint som opslagsbog. Forfatteren er ledelseskonsulent. Bogen er en 2. udgave.

I forhold til 1. udgaven fra 2005 er denne trimmet, revideret og tilrettet, så den den kan bruges i fagmodulet "Projektstyring i praksis" på akademiuddannelserne. I øvrigt kan nævnes Projektstyring i teori og praksis, 2011 for nogenlunde samme målgruppe.

En håndbog og lærebog, der giver overblik over de mange aspekter og problemstillinger, der knytter til at arbejde med projekter. En passende mængde teori og en passende mængde praksis. 1. udgave er stadig gangbar, men kan med fordel udskiftes.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2005

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 10. maj 2005

Bogen tager meget systematisk fat på sit emne og indleder med at definere, hvad man her anser for et projekt: "… er kendetegnet ved, at målet ikke er et håndgribeligt, fysisk produkt, men et koncept af den ene eller anden art." Bogen er opdelt i 12 kapitler, der er underdelt i numererede punkter, der yderligere er underdelt. 1. kapitel giver et overblik over projektforløbet og en generel introduktion, mens man i 2. kapitel ridser organisationshistorien op. De følgende kapitler gennemgår diverse aspekter som: projekttyper, idégrundlag, etablering, værktøjer, metodik, rapportering og kvalitetskontrol og endelig den vigtige projektafslutning og evaluering. Ind imellem den informationstætte tekst er små cases og grafiske fremstillinger. Og bogen slutter med en række eksempler fra navngivne danske virksomheder. Bogen er dels beregnet til faget projektstyring på akademiuddannelserne dels tænkt som håndbog. Med sin klare systematik og sin forholdsvis enkle og ligefremme sproglighed egner den sig fortrinligt til begge dele. En passende mængde teori og en passende mængde praksis. Den bringer dog, så vidt jeg kan se, ikke noget afgørende nyt for dagen, og der findes en del anden litteratur om emnet på markedet. Litteraturliste og register.