Gå til indholdBøger / faglitteratur

Problemhund og hundeproblemer : om hundens normale og unormale adfærd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

240 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Ophav

Anders Hallgren(forfatter)

Eivor Rasehorn(illustrator)

Dorte Bhutho(oversætter, redaktør)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2001

af

af

Knud Weile

d. 14. nov. 2001

Anders Hallgren har skrevet bøger om hundetræning i mere end 30 år og har i hele denne periode været en konsekvent fortaler for brug af psykologi i stedet for tvang. Bogen om problemhunde er en klassiker, der tidligere er udkommet i danske udgaver i 1972 og 1987, som i øvrigt stadig kan bruges. Den nye udgave bygger på 5. udgave på svensk (2000), og skæmmes desværre af nogle kedelige s/h fotos i utydelig fotokopikvalitet, men teksten forekommer stadig lige velskrevet, informativ og aktuel. Forfatteren gennemgår kort den nødvendige psykologiske baggrundsviden og beskriver herefter de almindeligste problemer med og hos hunde, der næsten altid skyldes manglende socialisering, forkerte træningsmetoder, traumatiske oplevelser eller uopdaget sygdom. På baggrund af sin praktiske erfaring som hundepsykolog og træner af tjenestehunde stiller forfatteren letforståelige diagnoser og kommer med forslag til behandling af problemerne. Det er en bog, der kræver noget af sin læser, og som formidler en stor kærlighed til hunde, indgående viden om hundens psyke og ikke mindst resultaterne af mange års praktisk arbejde med problemhunde. Den kan med udbytte læses af alle hundeejere og burde være pligtlæsning for hundetrænere og -opdrættere.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2009

af

af

Knud Weile

d. 16. sep. 2009

En klassiker inden for den moderne hundelitteratur, der 37 år efter førsteudgaven kommer i en revideret og flot udstyret syvende udgave. Målgruppen er hundeejere, der vil forstå deres hund og opdrage den uden brug af brutale træningsmetoder.

Forfatteren beskriver indledningsvis hundens forudsætninger som flokdyr, dens psyke og socialisering med mange detaljer og erfaringer fra et langt liv som hundetræner. Herefter fokuseres på problemhunde, hvor Anders Hallgren bl.a. gennemgår de sygelige tilstande og smerter hos hunde, der ofte giver adfærdsproblemer. Endelig gives praktiske anvisninger på afhjælpning af de almindeligste problemer som fx aggressivitet, angst for fyrværkeri og tiggeri. Alt sammen godt forklaret og gennemsyret af kærlighed til hunden som dyreart og samarbejdspartner.

Forfatteren har ud over denne hundebogsklassiker et stort forfatterskab bag sig, og der er efterhånden mange på banen med samme budskab om anstændige hundetræningsmetoder, men bogen om problemhundene står stadig distancen i den nye udgave, der har en del ændringer i teksten og helt nye illustrationer.

En velskrevet og flot hundebog, der fortæller om hundens forudsætninger, introducerer bløde træningsmetoder og præsenterer træningsforløb, der kan afhjælpe de almindeligste problemer med hunde.Informationer og udgaver

2009

Bog

Illustrator: Eivor Rasehorn

Tro-fast, 7. udgave

2003

Bog

Anders Hallgren

Tro-fast, 1. i.e. ny udgave 2003

2001

Bog

Anders Hallgren

Tro-fast, Ny udgave