Gå til indholdPrioritering i sundhedsvæsenet : hvorfor er det nødvendigt?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

127 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Anmeldelser (5)


30. sep. 2015

En systematisk prioritering i sundhedsvæsenet er helt nødvendig, mener professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen.Det argumenterer han for med cases og modeller fra andre lande. For alle sundhedspolitiske beslutningstagere og andre interesserede, dog primært fagfolk.

Man bør altid se på meromkostninger ved nye behandlinger og beregne om de er prisen værd. Der sker prioritering i dag, bare mere skjult og tilfældig. Medierne har stor magt med deres personhistorier. Det glemmes ofte, at når man vælger en dyr behandling til, må man nedprioritere noget andet. Vi får et overblik over, hvad prioritering er, hvorfor den er nødvendig, en case i forbindelse med konkret sygdom, eksempler fra andre lande og en analysemodel. Centralt i bogen er kapitel 4, hvor forfatteren kommer med sit ønske om oprettelse af et Prioriteringsråd og et Medicinsk Teknologivurderingsråd. Kjeld Møller Pedersen er medstifter af Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering. Han har skrevet flere bøger om prioritering bl.a. Sundhedsøkonomi


Man bør altid se på meromkostninger ved nye behandlinger og beregne om de er prisen værd. Der sker prioritering i dag, bare mere skjult og tilfældig. Medierne har stor magt med deres personhistorier. Det glemmes ofte, at når man vælger en dyr behandling til, må man nedprioritere noget andet. Vi får et overblik over, hvad prioritering er, hvorfor den er nødvendig, en case i forbindelse med konkret sygdom, eksempler fra andre lande og en analysemodel. Centralt i bogen er kapitel 4, hvor forfatteren kommer med sit ønske om oprettelse af et Prioriteringsråd og et Medicinsk Teknologivurderingsråd. Kjeld Møller Pedersen er medstifter af Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering. Han har skrevet flere bøger om prioritering bl.a. Sundhedsøkonomi.

Et meget vægtigt indlæg i debatten med et klart budskab fra en kapacitet på området.

Foruden Kjeld Møller Petersens egne bøger har Henrik Wulff skrevet Den samaritanske pligt


Etik og prioritering i sundhedsvæsenet


, der nu er 20 år gammel men handler om samme problemstilling. Forfatteren henviser også til Etisk Råds rapport Etik og prioritering i sundhedsvæsenetForuden Kjeld Møller Petersens egne bøger har Henrik Wulff skrevet Den samaritanske pligt, der nu er 20 år gammel men handler om samme problemstilling. Forfatteren henviser også til Etisk Råds rapport Foruden Kjeld Møller Petersens egne bøger har Henrik Wulff skrevet Den samaritanske pligt, der nu er 20 år gammel men handler om samme problemstilling. Forfatteren henviser også til Etisk Råds rapport Etik og prioritering i sundhedsvæsenet.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2015-11-26

Ugeskrift for læger [online]

Af

Peter Schwarz

2015-10-26

Sygeplejersken

Af

Gitte Lindermann

Årg. 116, nr. 4 (2016)

Sår

Af

Bo Jørgensen

Årg. 23, nr. 4 (2015)


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Lydbog (net)

2016

Punktskrift

2016

Bog

2015