Gå til indholdPrinsessen og baronen : et kærlighedsdrama


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

185 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

genre/form

biografierOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Ved hjælp af prinsesse Augustas (1823-1889) dagbog og brevveksling beskrives romancen mellem hende og den gifte baron Blixen (1822-1873) som hun får til sidst


Anmeldelser (1)


2. maj. 2012

Bagsideteksten lover kærlighed, skandale, krig, magt osv. men bogen er dog mest givende for læsere med forhåndskendskab og interesse for Danmarks historie og kongehuset.

Gitte Kjær er journalist og foredragsholder og skrev 2011 Mor på nettet. Torben Thim er kendt rosenspecialist, og har i den egenskab været konsulent på renoveringen af dronning Louises rosenhave på Bernstorff Slot. En søster til Louise, prinsesse Augusta, kom frem i lyset, og viste sig at have en spændende historie, som de via hendes ukendte dagbog og andre samtidige kilder satte sig for at afdække. En stærk forelskelse i baron von Blixen-Finecke, en gift mand med 2 børn, førte til en langvarig skjult kærlighedshistorie, og 10 år efter en skandaløs skilsmisse, nyt lykkeligt ægteskab, dog under prinsessens stand. Forfatterne har ønsket at skrive en underholdende, ikke kun faktuel historie og gætter sig derfor ofte frem, og kommenterer begivenhederne med sidebemærkninger til læseren undervejs. Desværre er især begyndelsen af bogen noget rodet og ukronologisk, idet handlingen foregribes flere gange - for at fange læseren fra start? Senere bliver der mere styr på historien. Bogen er smukt og afvekslende illustreret med fotos, malerier og samtidige tryk.

Der findes ikke andre bøger om de to hovedpersoner.

Desværre synes jeg ikke, det helt er lykkedes at forløse historien. Handlingen er ikke særlig dramatisk, der er for mange detaljer med. Sproget er mange steder klodset og snakkende. Som tidsbillede kan bogen dog have nogen interesse.

Lektørudtalelse

Af

Tove Delica


Informationer og udgaver

Bog

2012

Bog

2011