Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsesse Enhjørning - Storskovens vogter


Beskrivelse


Fantasy. En giftig plet er dukket op i Storskoven. Enhjørningen Ena må vogte skovens dyr, alfer, elvere og trolde og forhindre ondskaben i at brede sig, mens hendes far, kong Drot er rejst væk for at finde et middel mod det onde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juli 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 27. juli 2015

Ondskab er dukket op i Storskoven. Ena må vogte skovens dyr, alfer, elvere og trolde og forhindre ondskaben i at brede sig, mens hendes far, kong Drot er rejst væk for at finde et middel mod det onde. Men pludselig bliver hun taget til fange. Ny serie for fra 3. klasse/9 år.

Første bog i ny fantasyserie, "Prinsesse Enhjørning", skrevet af Peter Gotthardt. Prinsessen Ena er den sidste enhjørning tilbage i skoven, og en gammel spådom fortæller, at hun er den eneste, der kan beskytte skovens væsner mod en giftig plet, der prøver at sprede død og fordærv omkring sig. Heldigvis har hun trofaste venner, der kan hjælpe hende mod den værste fjende, troldkvinden Skarntyde, som truer dem. Første opslag viser tegninger af bogens personer, og der er på modsatte side et kort referat af bogens handling. Teksten er opdelt i 12 kapitler, har lix 23. Bogen er gennemillustreret. Omslag i hardback viser Ena Enhjørning og hendes to tro væbnere.

Bogen har mange farverige tegninger og små vignetter, der hjælper og understøtter læsningen af teksten. Den er let at læse og er sat med god luft mellem linjerne. Historien drejer sig om det godes kamp mod det onde, hvor naturen og skoven væsner er de gode, der hjælper hinanden.

Forfatteren har også skrevet fantasy-serierne "Elvernes land" og "Den gyldne skål", som du også kan læse.