Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Prince : manden bag revolutionen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

319 sider, tavler

Udgivet

2011

Ophav

Jason Draper(forfatter)

Birgitte Brix(oversætter)

Helle Albeck(oversætter)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om den banebrydende musiker, sanger og sangskriver Prince (f. 1958) og om hans kamp for kunstnerisk frihed


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2011

af

af

Per Månson

d. 23. nov. 2011

Bogen henvender sig ikke udelukkende til Princes fans, men også til musikinteresserede, der har et kritisk forhold til et af popindustriens største og særeste fænomener.

Forfatteren har tidligere udgivet bøger om Led Zeppelin, Rolling Stones og pladecovere, men ingen af dem er oversat til dansk. Denne bog er en kritisk gennemgang af en af de mærkeligste karrierer i popbranchen: En gudsbenådet kunstner, der tilsyneladende ikke kan styre sit talent: kvæler næsten sig selv og sit potentiale i en voldsom strøm af musikudgivelser, lægger sig ud med musikere, kærester, managere og ikke mindst pladeselskabet Warner. Især den sidste sag fyldte meget i medierne en årrække og medførte både, at Prince skiftede sit navn ud med et uudtaleligt symbol og flere gange optrådte med SLAVE skrevet over ansigtet. Forfatteren har et afbalanceret syn på striden og et meget nuanceret syn på Princes produktion, hvor han anderkender mesterværkerne, men ikke er bange for at kalde en spade for en spade, når der er langt mellem snapsene. Indsat er en billedblok og bogen afsluttes med disko- og filmografi.

Mærkelig nok ser der ikke ud til på dansk i bogform at være kommet noget siden Peter Sparrings fanbog Prince - den nye konge i 1985.

En nuanceret og detaljeret gennemgang af Princes omskiftelige karriere indtil nu.Informationer og udgaver

2011

Bog

Jason Draper

Turbulenz, 1. udgave