Gå til indholdPræsidentens hat


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

190 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Den franske præsident François Mitterrands glemte hat, med guld-initialerne F.M., ændrer livet for altid for mennesker, som på skift kommer i besiddelse af hatten. Guf for dig, som er til anderledes litteratur med et tankevækkende tvist


Anmeldelser (1)


23. dec. 2020

Den franske præsident François Mitterrands glemte hat, med guld-initialerne F.M., ændrer livet for altid for mennesker, som på skift kommer i besiddelse af hatten. Guf for dig, som er til anderledes litteratur med et tankevækkende tvist.

Daniel Mercier er underdirektør i firmaet Sogetec. En aften, hvor hans kone og søn besøger svigerfamilien, vælger han at besøge et brasserie. Vi befinder os i Paris i 1980'erne, og Daniel føler måske, at hans trygge tilværelse er lidt for stillestående. Det ændrer sig brat, da ingen anden end præsident Mitterand besøger samme brasserie, og der glemmer sin hat på en hylde. Daniel vælger at snuppe hatten og sætte den på hovedet. Snart efter er han forfremmet og på vej i toget til sit nye liv, men også Daniel glemmer hatten på en hylde. Hatten findes af en ung kvinde, som tager den på og pludselig får mod til at bryde med sin gifte elsker, som alt for længe har sat hendes liv på pause. Men Mitterands hat er langt fra færdig på sin færd gennem Frankrig, hvor alle som sætter hatten på hovedet oplever deres liv skifte spor. Antoine Laurain er prisbelønnet for denne roman, som er hans første oversat til dansk.

Finurlig, fascinerende og meget velskrevet roman, hvor klicheen "Jeg sætter min hat som jeg vil" får nyt liv på en dejlig humoristisk og livsbekræftende måde.

En anden finurlig roman er fx Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab


En anden finurlig roman er fx Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2020