Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Prædikeren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

243 sider

Udgivet

2017

Ophav

Jógvan Isaksen(forfatter)

Anya Mathilde Poulsen(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. Liget af en udenlandsk kvinde findes myrdet i Tórshavn. William Hammer, ansat i politiets Skanseafdeling, skal undersøge tre tidligere dødsfald fra 1990'erne og finde en forbindelse til mordet på kvinden. I alle fire dødstilfælde er der fundet kort med skriftssteder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 29. sep. 2017

Liget af en udenlandsk kvinde findes myrdet i Tórshavn. Juristen Hammer, ansat ved politiet og Skanseafdelingen skal undersøge tre tidligere dødsfald og finde en forbindelse til mordet på kvinden. I alle fire tilfælde er der nemlig fundet efterladte skriftssteder. For alle læsere, der holder af nordiske krimier.

Et kvindelig i en affaldssæk findes nær forbrændingsanlægget i Tórshavn og et kort med et skriftsted fra Prædikerens bog er efterladt nær liget. Det får politiinspektøren Anton á Heyggi til at tænke på tre dødsfald i 1990'erne, som dengang fik konklusionerne uheldigt dødsfald og selvmord. Ved alle tre findesteder fandt man et lignende skriftsted. William Hammer og Skanseafdelingen får til opgave at undersøge de gamle dødsfald og se, om der er en forbindelse til det nylige fund. De skal være forsigtige i deres efterforskning, så de ikke kommer i konflikt med resten af politiet på Færøerne. Bogen er andet bind i serien om Hammer, hvor første bind er Den femte mand.

Krimi med fine beskrivelser af livet på Færøerne. Med sine mange korte kapitler er bogen hurtigt læst og der sker meget på kort tid.

Med Skanseafdelingen minder bogen om Adler-Olsens Q-afdeling eller Dahls A-gruppe uden dog at nå samme højde i kvalitet.


Politiken

d. 9. dec. 2017

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 9. dec. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Jógvan Isaksen

Marselius, 1. udgave

2022

E-bog

Jógvan Isaksen

Gyldendal Stereo, 1. e-bogsudgave

2017

E-bog

Jógvan Isaksen

Marselius

2022

Lydbog (online)

indlæser: Peter Pilegaard

Gyldendal Stereo