Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Pradoslevs pagt : eventyret om Jeiric Aldenhof


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

267 sider

Udgivet

2010

Ophav

Peter Grønlykke(forfatter)

Kaj Sørensen(redaktør)
Genre og formroman, fantasy
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Fantasy. Den unge Jeiric Aldenhof får sammen med sin far til opgave at trænge ind i Ordensbygningen og røve et vigtigt dokument fra den frygtindgydende Orden. Dermed besegles deres skæbne i magtspillet mellem Pradoslevs magiske kræfter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2010

af

af

Helle Winther Olsen

d. 14. sep. 2010

Dansk fantasy-debut, der med stilelementer fra eventyr-, thriller- og småsvindlergenrerne henvender sig til unge voksne fra ca. 16 år. Børnebibliotekets ældste fantasy-læsere vil også kunne læse med, men vil nok efterlyse lidt mere magi og heltekarakter.

I et typisk middelalderlignende fantasy-univers møder vi den unge knægt Jeiric, som lever fra hånden til munden i den belejrede by ved småsvindel, vold og sit charmerende væsen. Ved et tilfælde bliver han og hans far og en gruppe brave mænd, der alle har noget i klemme, involveret i en forbrydelse der bringer dem meget tæt på en livsfarlig magtkamp blandt Pradoslevs konkurrerende fyrstefamilier, der holdes i skak af den magiske og frygtede Orden. Jeiric-gruppen skal stjæle et dokument - selve Pradoslevs pagt, hvis indhold er delvis ukendt for dem, men som uden tvivl kan bringe forstyrrelser i de øverste magtbalancer. Kuppet planlægges og gennemføres, men ikke uden tab til de frygtede Uvæsner og dertil med alvorlige ændringer for hovedpersonen Jeiric, hvis skæbne besegles og mere end antydes opfulgt i et nyt bind. Forfatteren er cand.mag. og erfaren rollespilsarrangør.

Catherine Fisher og Stephen R. Donaldson mikser ligeledes eventyr og fantasy.

Letløbende, ferm fantasy der vil blive vel modtaget af unge liverollespillere og fantasy-læsere, som godt kan lide at dvæle ved detaljen i et eventyrligt univers og som samtidig får foræret et nyt bekendtskab i den småfrække charlatan Jeiric, der stortrives med eventyr og fare.


Himmelskibet

Nr. 27 (2010)

af

af

Bjarne Sinkjær

Nr. 27 (2010)Informationer og udgaver

2010

Bog

Peter Grønlykke

Mellemgaard, 1. udgave