Gå til indholdPotentialeledelse : om strategisk ledelse i fagprofessionelle organisationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

325 sider: ill.

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Om at lede stærke fagprofessionelle organisationer, således at ildsjæles engagement sammenkobles med overordnede strategiske prioriteringer


Anmeldelser (5)


23. feb. 2015

Om kunsten at lede stærke fagprofessionelle organisationer henvendt både til lederen, men også til studerende på videregående uddannelse i ledelse.

Kernen i bogen er at give svaret på, hvordan man kan udøve strategisk ledelse i organisationskulturer, der er præget af stærke og ofte uniforme faglige miljøer. Man skal som leder i de situationer evne at koble ildsjælenes engagement med de overordnede strategiske prioriteringer. Organisationer præget af stærke faglige monokulturer mangler ofte strategisk implementeringsevne. Her er forfatterens anvisninger, at der skal arbejdes med kulturprocesser, og kunsten er at bringe den indre motivation i spil og samtidig få skabt ønsket om et fælles ansvar for at finde frem til det fremtidige fælles potentiale. Bogen tager udgangspunkt i små cases for at illustrere bogens pointer og kerneproblemfelter. Hvert kapitel afsluttes med opsummering af pointer og spørgsmål til refleksion i egen organisation.

Bogen er ikke præget af teoretisk stof, men forfatteren tager udgangspunkt i miljøer som hospitaler, gymnasier, universiteter og lign. Er sprogligt let tilgængelig, velargumenteret og handlingsorienteret. Den kræver dog fordybelse, og foregøgler ikke læseren, at der er nemme og hurtige løsninger på de komplekse problemstillinger, der er yderst genkendelige og praksisnære.

Primadonnaledelse


Praksisnær ledelse i det offentlige


og Praksisnær ledelse i det offentlige omhandler begge samme problemstillingPrimadonnaledelse og omhandler begge samme problemstillingPrimadonnaledelse og Praksisnær ledelse i det offentlige omhandler begge samme problemstilling.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

DJØF-bladet

Af

James Høpner

Årg. 39, nr. 3 (2015)

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 22. mar. 2015

Berlingske tidende

Af

Frank Dybdal Lilleøre

d. 12. apr. 2015

Børsen

Af

Henrik Ørholst

2015-03-04


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Bog

2014

Bog

2014