Bøger / faglitteratur

Postmoderne etik


Beskrivelse


Om etik i postmodernismen, som er såvel den moralske persons fordærv og mulighed, og om hvordan det er et moralsk spørgsmål, hvilket af den postmoderne tilstands to ansigter, der vil blive den permanente.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 22. sep. 2016

Teoretisk, filosofisk fagbog om etik og moral i det postmoderne samfund. For fagfolk på et højt niveau.

Bogen beskriver etik i det moderne samfund vs. det postmoderne. En gennemgang af, hvordan moralen ikke er universel og rationel, men personlig. Samfundets tendens til at lave regler for, hvordan mennesket skal opføre sig over for "Den Anden" beskrives, og forfatteren forklarer, hvordan mennesket i det postmoderne samfund må finde moralen i sig selv, når den ikke er givet i et samfund med faste normer/regler. Bogen er opdelt i mange mindre dele, hvor moral undersøges fra forskellige vinkler.

Bogen er skrevet i et meget svært, akademisk sprog fx: "Det er iterabilitetens endemiske ambivalens snarere end entydighedens efterstræbte uforanderlighed som er eneste profylaksen eller kuren mod de indbyggede risici i den endemiske ambivalens som præger intentionens telos". Bogens svære sprog kræver i høj grad særlige forudsætninger hos læseren. Der er en del slåfejl fx: tekniker i stedet for teknikker, enegiudbud, den industriel revolution. Kvaliteten af omslaget er skrøbelig, det gik i stykker efter første gennemlæsning. Bogen har et righoldigt noteapparat.

Løgstrup behandler også ansvaret for medmennesket i dette hovedværk Den etiske fordringDen protestantiske etik og kapitalismens ånd (Ved Carl Frederik Wiwe). Webers Den protestantiske etik og kapitalismens ånd (Ved Øjvind Larsen) omhandler også moral og etikLøgstrup behandler også ansvaret for medmennesket i dette hovedværk Den etiske fordring (Ved Carl Frederik Wiwe). Webers (Ved Øjvind Larsen) omhandler også moral og etik.