Gå til indholdPostkort fra Californien : erindringsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

309 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Selvbiografisk roman om journalisten Tonny, der forsøger at skrive om sin ofte fraværende far. Det fører ham til adskillige lande i verden, hvor nye indsigter venter Tonny. Skriveprocessen bliver imidlertid afbrudt, da Tonnys søn får konstateret kræft


Anmeldelser (9)


16. apr. 2020

Selvbiografisk roman om Tonny Vorm, der søger svar på, hvorfor faren var fraværende gennem hans opvækst. Samtidig får Tonnys søn konstateret kræft, og det tager al hans opmærksomhed. Stærk roman om forholdet mellem far og søn, der kan læses af alle.

Journalisten Tonny Vorm forsøger at skildre sin ofte fraværende fars liv i en bog. En far, som Tonny aldrig rigtig har kendt. Gennem postkort, notesbøger og fotos prøver Tonny at kortlægge farens tilsyneladende eksotiske liv, og der opstår samtidig en indsigt i fortrængte minder. Midt i skriveprocessen må Tonny imidlertid lægge alt fra sig, da hans egen søn bliver alvorligt syg af kræft. Uvished og magtesløshed bliver dagligdag, hvor alt drejer sig om kemobehandlinger og hospitalsindlæggelser. Tonny Vorm er journalist ved Information og har bl.a. tidligere udgivet fagbøgerne Sort kaffe og hvide sokker


Den våbenløse hær


og Den våbenløse hær. Dette er Vorms debutromanJournalisten Tonny Vorm forsøger at skildre sin ofte fraværende fars liv i en bog. En far, som Tonny aldrig rigtig har kendt. Gennem postkort, notesbøger og fotos prøver Tonny at kortlægge farens tilsyneladende eksotiske liv, og der opstår samtidig en indsigt i fortrængte minder. Midt i skriveprocessen må Tonny imidlertid lægge alt fra sig, da hans egen søn bliver alvorligt syg af kræft. Uvished og magtesløshed bliver dagligdag, hvor alt drejer sig om kemobehandlinger og hospitalsindlæggelser. Tonny Vorm er journalist ved Information og har bl.a. tidligere udgivet fagbøgerne Sort kaffe og hvide sokker og . Dette er Vorms debutromanJournalisten Tonny Vorm forsøger at skildre sin ofte fraværende fars liv i en bog. En far, som Tonny aldrig rigtig har kendt. Gennem postkort, notesbøger og fotos prøver Tonny at kortlægge farens tilsyneladende eksotiske liv, og der opstår samtidig en indsigt i fortrængte minder. Midt i skriveprocessen må Tonny imidlertid lægge alt fra sig, da hans egen søn bliver alvorligt syg af kræft. Uvished og magtesløshed bliver dagligdag, hvor alt drejer sig om kemobehandlinger og hospitalsindlæggelser. Tonny Vorm er journalist ved Information og har bl.a. tidligere udgivet fagbøgerne Sort kaffe og hvide sokker og Den våbenløse hær. Dette er Vorms debutroman.

Stærk og indsigtsfuld selvbiografisk roman om far-søn-forholdet, samt om den store smerte at have en syg søn. Romanen er fragmentarisk opbygget, så man skiftevis hører om sønnens sygdomsforløb og om de mange rejser i farens fodspor, hvilket øger læserens nysgerrighed. Absolut læseværdig roman, der beskriver omsorg og selvindsigt på fornem vis, og hvor alle følelser kommer i spil.

Mikkel Frey Damgaard skriver ligeledes om et indsigtsfuldt forhold til sin far i Sørgekåben


Mikkel Frey Damgaard skriver ligeledes om et indsigtsfuldt forhold til sin far i Sørgekåben.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas

Litteratursiden.dk [online]

Af

Dinna A. Madsen

2020-06-22

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 20. jul. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 28. apr. 2020

Politiken

Af

Mikkel Krause Frantzen

d. 6. maj. 2020

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 8. aug. 2020

Information

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 1. maj. 2020

Weekendavisen

Af

Morten Wilhelm Scholz

d. 15. maj. 2020

Børsen

Af

Line Rasmussen

2020-05-01


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020

Lydbog (net)

2020