Bøger / faglitteratur

Positiv psykologi - positiv pædagogik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
306 sider: ill.
Udgivet
2008

Beskrivelse


Den positive psykologis bagvedliggende teori og de pædagogiske implikationer i forhold til optimale læringsmiljøer, ledelse, undervisning, læring og arbejdsliv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jens Verner Nielsen

2008

Artikelsamlingen er primært rettet mod psykologer, studerende og undervisere på alle niveauer, men henvender sig bredt til medspillere og interesserede i samfundsudviklingen.

Bogens artikler, hvoraf de fleste er fra USA og tidligere udgivet på dansk i tidsskriftet Kognition & pædagogik fremlægger fra meget forskellige vinkler ny viden om og nye synspunkter på mulighederne for mere glæde og lykke for flere mennesker. Der er ingen kedelige eller uinteressante imellem. De fleste er mere causerende end egentlig afrapportering af forskning, og kun en enkelt er over almindelig pandehøjde. Der er spændende stof om lykke- og humorforskning, om kreativitet i vækst og balance, om følelser i valg og afgørelser, om at træffe vanskelige valg, om forhold mellem intuition og ræsonnement og om frodig kompleksitet i balance mellem orden og kaos. En meget omfattende litteraturliste slutter bogen. Bogen er mere psykologi end pædagogik, men der er planlagt en efterfølger med vægt på didaktik og læring.

Bogen ligger i forlængelse af redaktørernes Et nyt læringslandskab, men ellers er der ikke fundet tilsvarende udgivelse. Der er skrevet en del artikler - mest rettet mod virksomheder og erhvervsledere i forbindelse med coaching, men ikke mange for undervisere og uddannere.

En spændende, højaktuel og kompetent fremlæggelse af seneste forskning om flow og kompleksitet, lykke og livsglæde ikke blot for psykologer, men for alle med bare lidt mere end almen interesse for samfundsudviklingen.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 20 (2008)

af

af

Hans Jørgen Kristensen

Årg. 125, nr. 20 (2008)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 4 (2008)

af

af

Palle Bendsen

Årg. 45, nr. 4 (2008)