Bøger / faglitteratur

Porten til fremtiden : visioner og kreativitet når horisonten er 10-15 år


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
206 sider
Udgivet
2012
Ophav

Indhold

Danske udfordringer ; Nutidens og fremtidens materielle verden ; Fra arbejde til leg ; Værdiernes verden ; Fremtidens ledelse ; Læring i fremtiden ; System af systemer


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 14. sep. 2012

For samfundsforskere, ledere og andre med interesse for fremtidens samfund.

Forfatterne er begge fremtidsforskere. Rolf Jensen er kendt af mange for sine foredrag og bøger. Den svenske medforfatter Mika Aaltonen har ikke tidligere udgivet bøger i Danmark. Bogen arbejder med en tidshorisont på 10-15 år, og den er både en analyse af og udsagn om eksisterende forhold på en lang række forskellige områder, som danner grundlag for at kunne komme med kvalificerede bud på fremtidens muligheder og vilkår hvor motivation, drømme og vilje får stor betydning. Grundlæggende set handler det om udviklingen af det flade samfund med nye teknologier og værdier, og bogen behandler emner som ledelse, globalisering, den rige og fattige verden (hvor rige/fattige er vi og bliver vi), forskelle på øst og vest, fremtidens læring, forbrugs- og markedsmønstre, 3D printeren m.v. Skrevet i et engageret sprog, men også lidt skitsepræget i sine emnevalg.

Der findes en del litteratur om fremtidssamfund. Af eksempler kan nævnes Peter Hesseldahl: Grib fremtiden, 2011; Howard Gardner: Fem tanker for fremtiden, 2007. Rolf Jensens egen Dream society, 1999 står stadig som lidt af en klassiker i litteraturen om fremtidens samfund.

En engageret introduktion til muligheder for Danmark og danske virksomheder i relation til mulige udviklingstendenser i fremtidens globale samfund.


Politiken

d. 3. nov. 2012

af

af

Lars Trier Mogensen

d. 3. nov. 2012