Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Portalen til afgrunden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

472 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Bjarne Skovlund(oversætter)
Genre og formroman, fantasy
Målgruppe

til børn, til voksne


Beskrivelse


Fantasy. Gladiatoren Dugan, ridderen Rowan, dværgen Vinder, troldkvinden Cadrissa og elverne Alara og den blinde præst Gilban drager ud på en farlig færd for at redde deres verden, Tralodren, fra at komme under de onde elveres herredømme


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2015

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 24. sep. 2015

En gladiator, en ridder, en dværg, en troldkvinde og to elvere drager ud på en farlig færd for at redde deres verden, Tralodren. For alle fantasy-fans fra ca. 12 år.

Denne fantasy-roman for unge og voksne er 1. bind i trilogien "Return of the wizard king". Handlingen udspiller sig i en verden, Tralodren, hvor magiske kræfter igen hersker efter at have været fraværende. Seks skabninger bliver bragt sammen af en elver-præst og begiver sig ud på et farligt eventyr med det mål at udslette den viden og ondskab, der kan bringe de magtbegærlige elvere tilbage til magten. Samtidig lurer stærkere kræfter i baggrunden personificeret ved den "udøde" troldmandskonge - et omvandrende skelet, der forsøger at vende tilbage som herre over Tralodren.

Velskrevet og velfortalt og handler om en verden befolket af sære skabninger. Efter en begyndelse, hvor vi præsenteres for bogens univers og persongalleri, tager handlingen fart, og vi oplever spektakulære scenerier med hæsblæsende og voldsomme, men også mere episke og rørende handlingsforløb. Bogen handler bl.a. om det gode og det onde og om magt og kontrol. Den rummer troværdige personbeskrivelser og viser, hvordan de meget forskellige hovedpersoner finde deres egen vej i en urolig, brutal og skræmmende verden. Godt omslag.

Bogen hører til den episke fantasy-genre i Tolkien-traditionen. Den nærmer sig fortællemæssigt samme høje niveau som fx Jonathan Strouds "Bartimæus"-trilogi.Informationer og udgaver

2015

Bog

Chad Corrie (f. 1977)

Tellerup

2015

Ebog

Chad Corrie (f. 1977)

Tellerup, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Torben Sekov

AV Forlaget Den Grimme Ælling,Tellerup