Bøger / faglitteratur

Politik

Del 33 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Om hvordan mennesket gennem evolutionen har udviklet sig til et moderne, politisk tænkende menneske. Med analyser af aktuelle sager set i forhold til menneskets politiske evolution.

Indhold

Du er et politisk dyr ; Politikkens nye klæder ; Politisk (u)fornuft ; Magtens markedsplads


I samme serie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2015

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 13. okt. 2015

Har du nogensinde tænkt over, hvad der gør at mennesker i samme livssituation har forskellige politiske holdninger? Så er dette en bog for dig. Den handler om, hvordan vi gennem evolutionen har udviklet os til moderne, politisk tænkende mennesker.

Forfatteren er professor i statskundskab ved Aarhus Universitet med speciale i betydningen af menneskets evolutionshistorie for moderne politisk adfærd. Han beskriver, hvordan nogle har vanskeligt ved at hæve sig over egne erfaringer og tage hensyn til mennesker i andre livssituationer. Andre kan bedre forstille sig situationer, de ikke selv har været i, når de tager politiske beslutninger. Årsagen kan føres helt tilbage til hulemenneskets tid.

Bogen er meget velskrevet, og man får lyst til at følge forfatterens mange eksempler på mennesket som politisk tænkende og følende væsen. Den er yderst relevant i forhold til nutidens politiske debatter, hvor det ofte kommer til at handle om følelser, kortsigtede løsninger og skræmmebilleder. Der er små analyser af aktuelle sager set i forhold til mennesket politiske evolution.

Bogen tilhører serien "Tænkepauser" fra Aarhus Universitetsforlag. Bøgerne i serien er alle en indføring i et forskningsområde, levende og letforståeligt fortalt af en førende forsker indenfor området.


Politiken

d. 29. nov. 2015

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 29. nov. 2015