Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Polarcirklen : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

365 sider

Udgivet

2021

Ophav

Liza Marklund(forfatter)

Randi Bjerre Høfring(oversætter)
Genre og formroman, krimi, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Wiking Stormberg skal lede efterforskningen af et makabert fund. Liget af en 17-årig pige, der forsvandt for 40 år siden, er blevet fundet, muret inde i et fundament. Hemmeligheder begynder snart at se dagens lys. For dem, der elsker en god krimi og især Liza Marklunds


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2021

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 11. okt. 2021

Wiking Stormberg skal lede efterforskningen af et makabert fund. Liget af en 17-årig pige, der forsvandt for 40 år siden, er blevet fundet, muret inde i et fundament. Hemmeligheder begynder snart at se dagens lys. For dem, der elsker en god krimi og især Liza Marklunds.

I 1980 forsvinder den unge kvinde Sofia i den lille by Stenträsk i det nordlige Sverige. 40 år senere bliver der fundet et lig, indemuret i et brofundament. Det er en kvinde, hun er nøgen og halshugget - og det er Sofia. Det er et kæmpe chok for hendes fire gamle veninder. Før Sofia forsvandt, dannede hun, sammen med veninderne, læseklubben "Polarcirklen", der mødtes en gang om måneden på biblioteket. Som læser bliver man præsenteret for dem alle en efter en, og man lærer om dem både som teenagere og nu som voksne kvinder, der skal forholde sig til det makabre fund af deres gamle veninde. Da kvinderne mødes efter fundet af Sofia, kommer hemmeligheder op til overfladen. Hemmeligheder, der har været skjult i årevis og som nu får ødelæggende konsekvenser. Et drama, som den lokale politichef Wiking Stormberg bliver suget ind i. Første del af en ny krimi-trilogi, der udspiller sig i byen Stenträsk.

Virkelig, virkelig spændende krimi! Personerne er godt skildret, og Marklund er enormt dygtig til at beskrive landskab og omgivelser, så man føler, man er der og næsten kan fornemme den kolde polarvind.

Kan sammenlignes med andre store svenske krimiforfattere - bl.a. Mari Jungstedt og Viveca Sten.


Jyllands-posten

d. 9. okt. 2021

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. okt. 2021


Politiken

d. 31. okt. 2021

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 31. okt. 2021


Weekendavisen

d. 22. apr. 2022

af

af

Bo Bjørnvig

d. 22. apr. 2022Informationer og udgaver

2021

Bog

Liza Marklund

People's, 1. udgave

2021

Ebog

Liza Marklund

People's, 1. udgave

2023

Lydbog (net)

indlæser: Agnete Wahl Nyegaard

Nota

2021

Lydbog (net)

indlæser: Cecilie Fabricius

People's

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Cecilie Fabricius

People's

2022

Punktskrift

Liza Marklund

Nota