Bøger / faglitteratur / erindringer

Plejehjem? : aldrig i livet - og dog!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
129 sider
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
erindringer

Beskrivelse


Forfatteren (f. 1929) beretter om tiden lige inden hun mister sin mand Kai, som bliver ramt af demens. Hun flytter ind på plejehjemmet Trongården og får det bedste ud af livet, som byder på udflugter, bankospil, musik, venindehygge og sågar kronprinsen til Royal Run. Det er dog ikke altid let at være institutionaliseret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 15. jan. 2019

"Et plejehjem kan godt være en del af livet, hvis man har smilet med i bagagen". Den 90-årige foredragsholder beretter om sit liv på plejehjem efter ægtemanden Kais død. Læsere af lette erindringer vil finde glæde i Aggis positive pen.

Sidste stop før paradis fra 2014 skulle være den sidste i rækken af erindringsbøger fra 90-årige Aggi Jensen, men livet på plejehjem byder alligevel på så mange oplevelser, at der var stof til en bog mere. Vi hører om tiden lige inden hun mister Kai, som blev ramt af demens som hendes første ægtemand. Aggi flytter ind på plejehjemmet Trongården, og hun får det bedste ud af livet, som byder på udflugter, bankospil, musik, venindehygge og sågar Kronprinsen til Royal Run. Det er dog ikke altid let at være institutionaliseret, og der bliver også delt hårde ord ud til politikerne. Undervejs hører vi også om Aggis stadige virke som foredragsholder.

Dejlig og livsbekræftende erindringsbog, der er skrevet lige ud af landevejen, og som er let at forstå. Aggis lyse sind skinner igennem i alle fortællingerne, der både lokker på tårer og grin.

Minder om Aggis andre erindringer, der begynder med Baggårdsbørn har også drømmeDe udvalgteVores liv. I De udvalgte hører vi om en række personers liv på et fiktivt plejehjem. Vores liv kan også være interessantMinder om Aggis andre erindringer, der begynder med Baggårdsbørn har også drømme. I hører vi om en række personers liv på et fiktivt plejehjem. Vores liv kan også være interessantMinder om Aggis andre erindringer, der begynder med Baggårdsbørn har også drømme. I De udvalgte hører vi om en række personers liv på et fiktivt plejehjem. kan også være interessant.