Gå til indholdPlaton og Sokrates


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

391 sider: ill.

Udgivet

2012

genre/form

biografierOriginaludgave

2012


Beskrivelse


En gennemgang af Platons værker om Sokrates med henblik på at skelne mellem Platons frie digteriske tilføjelser, og hvad der muligvis kan afspejle virkelige aspekter af den historiske person Sokrates og hans tanker


Anmeldelser (2)


30. jan. 2012

Bogen henvender sig til filosofisk interesserede læsere på begynder- eller fortsætterniveau.

Forfatteren har skrevet en håndfuld værker om bl.a. Kierkegaard og Nietzsche samt bidraget til og/eller udgivet værker af bl.a. Platon. Bogen gennemgår Platons værker om Sokrates med henblik på at skelne mellem Platons frie digteriske tilføjelser, og hvad der muligvis kan afspejle virkelige aspekter af den historiske person Sokrates og hans tanker. Hertil inddrager bogen sporadisk to andre kilder til Sokrates. Bogen gennemgår dette gennem forskellige indfaldsvinkler: Familiens indflydelse, Platons møder med og forhold til Sokrates, Sokrates' inderkreds og disciple, hans død og hvordan Platon fremstiller variationer over Sokrates i værkerne. Forfatteren angiver selv hvor megen sandhed der kan være i hans antagelser. Bogen er derudover fyldt med citater som ses ud fra den pågældende indfaldsvinkel. Bogen er letforståelig og kræver ingen særlige forkundskaber. Den er illustreret med enkelte sort/hvide fotoer af hovedpersonerne.

De fleste nyere bøger om Sokrates og Platon fokuserer mest på at gennemgå deres filosofi, fx Friisberg Hvem var Sokrates, 2007, mens nærværende bog mere forsøger at gå om bag tankerne og bruge disse til at give et indtryk af personerne Platon og Sokrates.

Letforståelig bog om virkelighed kontra fiktion i forholdet mellem Sokrates og Platon, set ud fra Platons omtaler af Sokrates.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Weekendavisen

Af

Kristian Østergaard

d. 17. feb. 2012


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2012