Bøger / faglitteratur

Plant for honningbierne : sådan får du en summen af bier i haven


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
143 sider: ill. i farver
Udgivet
2020
Ophav

Beskrivelse


Om honningbier og de planter man kan dyrke i sin have for at forsyne bierne med den pollen og nektar, som de har brug for.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 18. feb. 2020

Interesseret i natur, bier og have? Eller bare i noget af det? Så er denne lille bog fuld af inspiration til, hvordan man kan tilplante sin terrasse, altan, have, køkkenhave og grønne tage til gavn for bier og biodiversitet.

Honningbierne har brug for hjælp. Deres naturlige fødekilder er truet af monokulturer, asfalt og fældede træer og læhegn. Vi kan hjælpe bierne ved at plante planter, som er rige på pollen, nektar og propolis, og der er forslag til beplantning i alle størrelsesordener fra vindueskarme til store haver. Der er i de fleste tilfælde tale om ganske almindelige planter, ligesom der tages hensyn til blomstringsperiode, sol, skygge, jordbundstype m.v. Plantenavnene står på dansk med henvisninger til de latinske navne, og der er top 10-lister over blomster, klatreplanter, træer og buske. Desuden henvisninger til bivenlige engelske besøgshaver, litteraturliste til danske titler samt "fun facts". Forfatteren er skribent og gift med en biavler.

Meget anvendelig bog i A5-format med masser af inspiration og grundlæggende viden i et velafbalanceret mix. Sproget er lettilgængeligt og suppleret af mange illustrationer i sarte pasteller. Fint indhold og delikat boghåndværk.

Bivenlige planter kan man også læse om i "Tidsskrift for biavl" og i generelle bøger om biavl som fx BiavlBier i baghavenVilde bier & biplanter og Bier i baghaven. Desuden findes den lille Vilde bier & biplanter, som supplerer nærværende bog fintBivenlige planter kan man også læse om i "Tidsskrift for biavl" og i generelle bøger om biavl som fx Biavl og . Desuden findes den lille Vilde bier & biplanter, som supplerer nærværende bog fintBivenlige planter kan man også læse om i "Tidsskrift for biavl" og i generelle bøger om biavl som fx Biavl og Bier i baghaven. Desuden findes den lille , som supplerer nærværende bog fint.


Tidsskrift for biavl

Årg. 154, nr. 3 (2020)

af

af

Rolf Tulstrup Theuerkauf

Årg. 154, nr. 3 (2020)