Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Piratjæger : Danmarks usynlige elitekorps


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

175 sider, tavler i farver

Udgivet

2017

Ophav

Henrik Monggaard Christensen (f. 1968)(forfatter, (hovedansvarlig))
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Kaptajnløjtnant i Søværnet, Henrik Monggaard Christensen (f. 1968), fortæller om sine oplevelser, hovedsageligt fra forsædet i en Lynx-helikopter, under den danske indsats mod pirater i Somalia i perioden 2008-2013. Oplevelser der skulle vise sig at få store personlige omkostninger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. okt. 2017

Kom med på piratjagt sammen med danske marinesoldater ved Afrikas Horn. Historien er fortalt af kaptajnløjtnant Henrik Monggaard Christensen som var taktisk koordinator for de danske missioner mod somaliske sørøvere ud for Somalia. Guf for dig som søger beskrivelser af det virkelige liv som operativ soldat på farlig mission.

Dokumentariske skildringer af de danske missioner fortalt af soldaten Henrik Monggaard Christensen til journalisten Søren Baastrup. Der er beskrivelser af træningen og øvelserne, og af udvælgelsen af soldater til missionerne. Vi kommer i bogen tæt på de mange missioner. Her er også en beskrivelse af det medieomtalte gidseldrama, hvor en familie blev fanget af sørøvere. Samt historien om de to sømænd Søren og Eddy, der blev befriet i 2013. Bogen fortæller fx, hvordan tre store sække med løsepenge i hver deres faldskærm dalede ned på jorden. Og hvordan sømændene Eddy og Søren omsider kom hjem til Danmark igen. Et råd til omverdenen fra Henrik Monggaard Christensen er: "Fra mit taktiske niveau vil jeg desuden opfordre ansvarlige politikere, som sender danske soldater ud i verden for at føre udenrigspolitik, at de på et tidspunkt i en given operation lader os militære gøre opgaven ordentlig færdig." Søren Baastrup har fx også skrevet Exit Sandberg.

Spændende dokumentar fra det virkelige liv som piratjægere.

Om de danske gidsler findes fx også 838 dage i helvede.Informationer og udgaver

2017

Bog

Henrik Monggaard Christensen (f. 1968)

People'sPress, 1. udgave

2017

Ebog

Henrik Monggaard Christensen (f. 1968)

People'sPress, 1. udgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Morten Rønnelund

Peoples'Press

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Morten Rønnelund

People'sPress