Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pippi Langstrømpe


Beskrivelse


Pegebog. Mød Pippi, der bor i Villa Villakulla sammen med aben hr. Nilsson og sin hest. Mød også Pippis venner samt tyvene Blom og Dunder-Karlsson og betjentene Kling og Klang.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Jensen

d. 18. dec. 2018

Den elskede børnebogsklassiker udkommer her i en gennemrevideret og mere mundret oversættelse ved Anine Rud, der også havde ansvaret for oversættelsen i et-bindsudgaven. Den nye udgavefremtræder i 3 bind af samme format som Emil-bøgerne og med samme indhold som i den første udgave, der var i 3 bind, af Pippi fra midten af fyrrerne. Sammenlignet med de to tidligere udgaver hardenne udgave 2 væsentlige fordele: en særdeles letlæselig typografi og en dejlig skarp gengivelse af Ingrid Vagn-Nymans kendte illustrationer, der tidligere har virket temmelig gnidrede. Det er enmeget lækker Pippi, der er kommet på markedet, men mange børn vil desværre nok tro, at der er kommet nogle helt nye Pippi-historier.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 4. maj 2009

Denne udgave af Pippi Langstrømpe appellerer med sin lyserøde og feminine forside til piger. Bogen er for nærmest alle aldre: til oplæsning fra 4 år, til selvlæsning for skolebørn og til dejlig underholdning for den voksne oplæser.

Pippi Langstrømpe er i 2007 nyoversat af Kina Bodenhoff i forbindelse med 100-års dagen for Astrid Lindgrens fødsel. Bogens illustrationer er helt anderledes end de klassiske tegninger af den danske kunstner Ingrid Vang-Nyman. Herværende bog er illustreret af engelske Lauren Child, som vi i Danmark kender fra bl.a. bøgerne om Charlie og Lola. Illustrationerne er holdt i en "romantisk streg" og ditto nuancer udført i tegninger, decoupage/collage og fotografiske gengivelser.

Lauren Child er i en klasse for sig, og hendes helt specielle kunstneriske stil er let genkendelig. Hvis man blot ser på forsidens illustrationer og ikke bogens titel, vil man uvilkårligt tænke "prinsessebog".

Kina Bodenhoffs dygtige nyoversættelse af Pippi Langstrømpe er nutidig og flot ført up to date. Lauren Childs illustrationer er iøjnefaldende og kreativt udformet - desværre med lidt for meget sødme. Historien om Pippi Langstrømpe er med sine rebelske og oprørske undertoner ikke en historie, som man forbinder med et prinsessetema. Når en så dygtig illustrator laver et så flot arbejde, er det ærgerligt, at man når alt kommer til alt savner de oprindelige og klassiske illustrationer - også selvom der selvfølgelig skal være plads og rum for nytænkning.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2020

af

af

Marion Tirsgaard

d. 23. mar. 2020

Mød Pippi, Hr. Nilsson og Tommy og Annika i denne pegebog, der introducerer Pippe Langstrømpe-universet for de allermindste. Fra 1-3 år.

Mød Pippi i denne udstansede pegebog med papsider. I bogen præsenteres på hvert sit opslag eller side Villa Villekulla, Pippi Langstrømpe, Pippis hest og Hr. Nilson samt Pippis venner, Tommy og Annika, tyvene Blom og Dunder-Karlsson og til sidst betjentene Kling og Klang. Illustrationerne er sat på ensfarvet baggrund og med stor skrifttype er der angivet navnet på den eller det, der er afbilledet. På forside og bagside ses Pippi henholdsvis forfra og bagfra.

Det er en flot pegebog med kraftige og solide papsider, der kan holde til mange små fingre. Med få illustrationer, der er i den velkendte streg, præsenteres de mest karakteristiske ting ved Pippi Langstrømpe-universet i en kronologisk rækkefølge, så bogen, udover at fungere som en pegebog, også kan fungere som udgangspunkt for en fortælling om Pippi Langstrømpe.

Der findes andre pegebøger, der introducerer Pippi-universet til de mindste, fx Hej Pippi!Hvad laver Pippi og Hvad laver Pippi, der begge er ordløse pegebøgerDer findes andre pegebøger, der introducerer Pippi-universet til de mindste, fx Hej Pippi! og , der begge er ordløse pegebøger.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 15 (2009)

af

af

Tove Kettner Heiberg

Årg. 126, nr. 15 (2009)


Berlingske tidende

d. 22. maj 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 22. maj 2009