Bøger / faglitteratur

Pilgrimsture i Europa : oplev 10 af de flotteste og mest inspirerende pilgrimsruter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
256 sider: ill. i farver ; 26$x32 cm
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Introduktion til 10 pilgrimsruter i England, Spanien, Tyskland og Frankrig. Hver rute beskrives med lille tegning over ruten, dens længde, anbefalede antal dage samt opdeling i etaper. Ruten er indtegnet på historiske kort og der er en beskrivelse af seværdigheder og kulturhistoriske perler på ruten.

Indhold

St Cuthbert's way ; St Winefride's well ; The pilgrim way ; Le Chemins du Mont-Saint-Michel ; Via Podiensis ; Camino Francés ; Via de la Plata ; Via Coloniensis ; Münchner Jakobsweg ; Via di Francesco ; Via Francigena (Calais til Pontarlier ; Pontarlier til det store Skt. Bernhard pas ; Det store Skt. Bernhard Pas til Rom)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 23. okt. 2017

Flot coffee table book om 10 pilgrimsruter i Europa. For folk, der er blevet bidt af lange vandreture, men almindelige turister kan også få udbytte af bogen.

At "gå Caminoen" er blevet populært. Her introduceres der - udover den kendte tur - 9 andre ruter i England, Spanien, Tyskland og Frankrig. Hver rute beskrives i et kapitel, der indledes med lille tegning over ruten, dens længde, anbefalede antal dage samt opdeling i etaper. Ruten er indtegnet på historiske kort. Seværdigheder og kulturhistoriske perler beskrives, ledsaget af farvefotos.

Det er billedmaterialet, der bærer bogen. Fotografierne er af høj kvalitet, men også beskrivelserne af det, man møder på ruten er præget af stor viden om kunst og kultur. Det er dog ikke en håndbog, man skal have med på turen. Der er intet om overnatning eller forplejningsmuligheder, ligesom stiernes beskaffenhed ligger hen i det uvisse. Der er anvendt historiske kort, der ikke er anvendelige i brugsøjemed. Og så er bogen kæmpestor og tung. Det er til gengæld en fantastisk inspiration til, hvor den næste lange vandretur skal gå hen. Seværdighederne er godt beskrevne og med de flotte fotos kan den også bruges af almindelige turister i områderne.

Der er kommet en del bøger om Caminoen, hvor det praktiske aspekt af turen er medtaget, fx Pilgrimsvejen til Santiago de CompostelaLangs kysten til Santiago de CompostelaPilgrimsvejene til Santiago de Compostela, Langs kysten til Santiago de Compostela og Pilgrimsvejene til Santiago de CompostelaDer er kommet en del bøger om Caminoen, hvor det praktiske aspekt af turen er medtaget, fx Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela, og Pilgrimsvejene til Santiago de CompostelaDer er kommet en del bøger om Caminoen, hvor det praktiske aspekt af turen er medtaget, fx Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela, Langs kysten til Santiago de Compostela og .Informationer og udgaver