Gå til indholdBøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Pilgrim i Mekka


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

155 sider, tavler i farver

Udgivet

2007

Ophav
Genre og formrejsebeskrivelser, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Nina Aisha Rasmussen (f. 1942) konverterede i 2006 til islam, hvorefter hun drog på pilgrimsrejse til Mekka og Medina. Hun beretter om en valfart, der bød på eufori, fysisk udmattelse, nye venskaber og store spørgsmål


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

For alle, især kvinder, der interesserer sig for at se en side af islam, som de færreste ikke-muslimer kan få indblik i.

Forfatteren beskriver en pilgrimsrejse til Mekka set indefra. Hun konverterede til islam i 2006 og fik navnet Aisha. Man kan kun få adgang til de hellige steder Mekka og Medina i Saudi-Arabien, hvis man er muslim. Vi får derfor et helt enestående vidnesbyrd om pilgrimsfærden hajj, som forfatteren gennemførte sammen med en busfuld andre danske pilgrimme bl.a. Naser Khaders mor. Enhver muslim skal helst en gang i sit liv gennemføre denne rejse; de hellige steder er derfor samlingspunkt for vidt forskellige nationaliteter. Forfatteren beskriver færden dag for dag gennem de mange rituelle trin på rejsen. Mange bliver syge undervejs, da man bl.a. skal overnatte i teltlejre, under åben himmel og tæt stuvet sammen på hoteller. Det hele er sat i et meget praktisk system næsten som en chartertur med udlevering af mad og helligt vand, indkøbscentre til shopping, sikkerhedstjek osv.

Forfatteren har tidligere skrevet adskillige rejsebøger, bl.a. sammen med sin mand Hjalte Tin. Hun har rejst alene i Iran og Albanien. Denne bog adskiller sig fra de øvrige ved at gå tæt på religionen. Vi har mange bøger om islam og det at være muslim. Men ingen, der som denne er en personlig beretning om hajj set med danske øjne.

En meget nuanceret, solidarisk skildring af muslimers store rejse. Burde være pligtlæsning for alle, der ønsker at se en anden side af islam end terroristernes.


Jyllands-posten

d. 18. okt. 2007

af

af

Lone Nørgaard

d. 18. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2007

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 27. okt. 2007


Politiken

d. 10. nov. 2007

af

af

Edel Hildebrandt

d. 10. nov. 2007Informationer og udgaver

2007

Bog

Nina Rasmussen (f. 1942)

Rosinante, 1. udgave

2017

Ebog

Nina Rasmussen (f. 1942)

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Jette Mechlenburg

Lindhardt og Ringhof

2012

Lydbog (net)

indlæser: Jette Mechlenburg

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2012

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jette Mechlenburg

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2008

Lydbog (cd)

indlæser: Jette Mechlenburg

Den grimme Ælling