Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Pigernes ynde : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

318 sider

Udgivet

2011

Ophav
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Da Kjeld Madsen, som er folketingskandidat for Dansk Folkeparti, bliver dræbt er der mange spor. Skal morderen findes blandt hans politiske modstandere, har han haft pædofile tilbøjeligheder eller er der tale om noget helt andet?


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 27. okt. 2011

Til de læsere som har læst de 2 første i serien med Carsten Mathiesen fra Aabenraa og Christiane Müller fra Flensborg. Nye læsere kan dog godt stå på her også.

Hans Schmidt Petersen er født i Sønderjylland, men i dag bor han i Berlin. Han skriver både på tysk og dansk, denne serie fra Aabenraa er skrevet på dansk. I Sneglens hus, 2009, og Den sørgeligste død, 2010 er optakten en forbrydelse i Aabenraa eller omegn, en forbrydelse, som får tråde til Flensborg, og derved bliver der tale om et grænseoverskridende politisamarbejde. Også her i denne bog er det en forbrydelse i Aabenraa, som sætter gang i handlingen. Kjeld Madsen, skolelærer og folketingskandidat for Dansk folkeparti, bliver fundet skudt på klos hold. Skal morderen findes blandt hans politiske modstandere, måske i indvandrermiljøet? Carsten Mathiesen modtager nogle mails, som er sendt fra Flensborg, som antyder, at Keld Madsen har pædofile tilbøjeligheder. Der sker flere mord, også i Flensborg, og der skal meget politiarbejde til, inden sagen kan løses. Hans Schmidt Petersens sprog består af mange dialoger, og på den måde bliver personerne levende for læseren.

Pigernes ynde hører til i rækken af den slags krimier, som beskriver det lange seje træk i forbindelse med opklaringsarbejdet.

Læsere af bind 1 og 2 i serien om makkerparret Mathiesen og Müller vil ikke bliver skuffede. Personligt finder jeg beskrivelsen af og forskellene på dansk og tysk kultur og måde at arbejde på mest spændende.


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. nov. 2011


Politiken

d. 12. dec. 2011

af

af

Erik Jensen

d. 12. dec. 2011


Weekendavisen

d. 16. dec. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 16. dec. 2011


Information

d. 2. dec. 2011

af

af

Tonny Vorm

d. 2. dec. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Hans Schmidt Petersen

C&K, 1. udgave

2011

Ebog

Hans Schmidt Petersen

C & K, 1. e-bogsudgave

2013

Lydbog (net)

indlæser: Dan Schlosser

Lytteratur

2013

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Dan Schlosser

Lytteratur

2012

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Dan Schlosser

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2012

Lydbog (cd)

indlæser: Dan Schlosser

AV Forlaget Den Grimme Ælling