Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Pigernes bagebog


Beskrivelse


Mange lækre opskrifter på kager, snacks og andre lækkerier. Nemme forklaringer og flotte billeder til alle opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 22. okt. 2013

En bagebog til piger og en kogebog til drenge. Bøgerne kan anvendes selvstændigt fra ca. 10 år og nogle af opskrifterne med voksenhjælp fra ca. 5 år.

Bøgerne består af ca. 40 opskrifter og et forord med tip til anvendelse, efterfulgt af gyldne regler og råd for madlavning. Opskrifterne i Kogebog for drenge er inddelt efter temaerne Snacks, Måltider og Sødt og afsluttes med register. Opskrifterne med trin-for-trinvejledning er primært fastfoodlignende mad som nuggets og chips, men også måltider. Pigernes bagebog består af Snacks, Festkager, opskrifter med chokolade og cupcakes samt register. Der er angivet tid til forberedelse og tilberedning samt alternative udgaver. Bagebogen har ligeledes angivelse af sværhedsgrad. Der er virkelig kælet for layoutet med spiralryg, vignetter, typografi og farvefotos. Begge bøger er engelske oversættelser, hvilket de bærer præg af. Bagebogens sukkerpasta kaldes på dansk normalt fondant. Begge bøger er utrolig indbydende og appetitvækkende, men ikke til det sunde liv - kun til festlige lejligheder.

Der findes flere bagebøger for børn, fx Mums!, og Heibergs vilde dessertcirkus. Jeg laver maden er en anden kogebog for børn.

Bage- og kogebogen vil med deres lækre layout motivere piger og drenge til at være aktive i køkkenet. Det er positivt, at bøgerne giver opskrifter på hjemmelavet fastfood og andre lækkerier. Det er bare ærgerligt, at det sunde alternativ med mindre fedt og sukker ikke er indtænkt.Informationer og udgaver