Gå til indholdPigerne uden navn : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

359 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Journalist Ellen Tamm kommer på sporet af historien om et hovedløst lig, fundet i en sø tæt på hendes barndomshjem. For læsere af krimier med vægt på den personlige fortælling


Anmeldelser (2)


14. jan. 2021

Journalist Ellen Tamm kommer på sporet af historien om et hovedløst lig, fundet i en sø tæt på hendes barndomshjem. For læsere af krimier med vægt på den personlige fortælling.

4. del i serien om journalist Ellen Tamm, som arbejder for TV4. Bogen følger sideløbende Ellen og den 17-årige Linn. Ellen bliver en aften tippet anonymt om et lig meget tæt på, hvor hun voksede op. Hun og en kameramand tager afsted, og det viser sig hurtigt, at politiet ikke har meget at gå efter. Ellen får hurtigt et forspring, idet hun kender lokalområdet og måske også de implicerede? Linn bliver, af sin mor, kategoriseret som en "umulig" teenager med ADHD. For at der kan blive rettet op på hendes adfærd, bliver hun sendt på en pigeskole, der ligger ude midt i en skov. Linn har haft stor succes med sin blog og er også kendt fra Instagram, så de andre piger på skolen har fordomme om hende. Der går ikke længe, før Linn føler sig forfulgt og bange på skolen, men hun kan ikke komme væk, pigerne må nemlig ikke kommunikere med omverdenen.

Bogen er opdelt i korte kapitler men på trods af dette kneb, bliver bogen aldrig spændende. Plottet er simpelthen for gennemskueligt, hvis læseren bare har lidt erfaring med at læse krimier. Ellens personlige udfordringer, især kærlighedslivet, fylder en del, men er også med til at drive historien fremad.

Forfatteren kan sammenlignes med landsmanden Pernilla Ericson, hvis første bog er Sporene vi efterlader os


Forfatteren kan sammenlignes med landsmanden Pernilla Ericson, hvis første bog er Sporene vi efterlader os.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Louise Grøngaard

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lene Jensen (f. 1964-04-15)

2021-04-14


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021