Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen på flyet : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
460 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, krimi, romaner

Beskrivelse


I 1980 styrter et fly ned nær den fransk-schweiziske grænse. Kun et lille spædbarn overlever ulykken. Men hvem er barnet? Der var nemlig to spædbørn om bord. I 1998 er en privatdetektiv blevet færdig med sin undersøgelse af sagen og hans konklusion er ganske overraskende.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 7. aug. 2017

Et hæsblæsende mysterie om hvem pigen, der som den eneste overlevede et flystyrt, er. En privatdetektiv sættes på opgaven. Den moderne thrillers voldsomhed møder den klassiske krimis grundighed.

I 1980 styrter et fly ned nær den fransk-schweiziske grænse. Kun et lille spædbarn overlever ulykken. Men hvem er barnet? Der var nemlig to spædbørn om bord! Så springer handlingen frem til 1998. Privatdetektiven Crédule Grand-Duc er ved at afslutte sin undersøgelse og han vil skyde sig selv da han har skrevet den sidste linje i det hæfte, hvor han har skrevet svaret på sine undersøgelser ned. Det hæfte får Marc Vitral, storebroderen til det ene spædbarn der var med på flyet, og Marc begynder at læse hæftet mens en lavine af hændelser begynder at ske i Paris og i det nordlige Normandiet. For hvad var det som detektiven fandt ud af og hvorfor begynder folk, der har relation til sagen, pludselig at dø? Det er Michel Bussis første bog der oversættes til dansk.

Kulrørt og underholdende roman, hvor forfatteren på fornemste vis kombinerer den klassiske krimis dyder, puslespillet man som læser kan være med til at løse, med den moderne thrillers brutalitet. Den bedste del er privatdetektivens beskrivelse af sagen, hvor Bussi leger med ideen om "den troværdige fortæller.".

En klassisk krimi som Stumt vidneAlex eller en moderne fransk thriller som AlexEn klassisk krimi som Stumt vidne eller en moderne fransk thriller som .


Politiken

d. 19. aug. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. aug. 2017