Gå til indholdPigen med røvgeviret


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

356 sider, tavler i faver: ill.

Udgivet

2016

genre/form

erindringerOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Den amerikanske komiker Amy Schumer (f. 1981) fortæller ærligt og provokerende om sine teenageår, forhold og sex, drukblackouts, mad, våbenpolitik, potrygning og om at være et kvindeligt forbillede


Anmeldelser (6)


2. sep. 2016

Biografisk, meget personlig comedyessaysamling. For unge og voksne fans af forfatteren.

Samling af essays om et væld af forskellige emner, forfatteren brænder for fx: sex (meget gerne oralt på forfatteren selv), mad, parforhold, drukblackouts, potrygning, at være et kvindeligt forbillede, våbenpolitik, seksuelle overgreb, farens sclerose, morens utroskab, begge forældres mange ægtefæller og manglende evne til at være i et parforhold osv. Ud over disse emneessays indeholder bogen også gamle dagsbogsnotater tilsat kommentarspor fra 2016 og en "rider" til forfatterens begravelse.

En udpræget bog for fans, der ønsker at vide snart sagt alt om deres idol. Bogen er meget privat. Indeholder fx en stor mængde sexbeskrivelser og skildringer af forældres, venners og ikke mindst forfatterens egne dumheder. Sproget er meget mundtligt. Der er mange direkte læserhenvendelser, hvor forfatterne forsøger at skabe kontakten fra et comedyshow i bogform - det skal man være fan for at sætte pris på. Ud over de mange essays fra intimsfæren, er der også nogle om mere overordnede emner, fx om hvordan hun brød igennem som stand-up stjerne, til våbenlovgivning og vold i parforholdet. Skrivestilen er associativ uden en fast kronologi.

Lignende bøger af danske komikere er fx Det er svært at bevare pessimismen - men jeg prøver!


Ikk' for sjov


, der er essays fra stand-up kvinden Mette Lisby samt Ikk' for sjov, der også er en dybt personlig komikerbog, der handler om kræftsygdomLignende bøger af danske komikere er fx Det er svært at bevare pessimismen - men jeg prøver!, der er essays fra stand-up kvinden Mette Lisby samt , der også er en dybt personlig komikerbog, der handler om kræftsygdomLignende bøger af danske komikere er fx Det er svært at bevare pessimismen - men jeg prøver!, der er essays fra stand-up kvinden Mette Lisby samt Ikk' for sjov, der også er en dybt personlig komikerbog, der handler om kræftsygdom.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Litteratursiden.dk [online]

Af

Mie Henriksen

2016-10-11

Berlingske tidende

Af

Anne Sophia Hermansen

d. 2. sep. 2016

Jyllands-posten

Af

Nanna Frank Rasmussen

d. 18. sep. 2016

Politiken

Af

Katrine Hornstrup Yde

d. 27. aug. 2016

Information

Af

Eva Eistrup

d. 2. sep. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2016

Bog

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016