Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Pigen med det tidsindstillede hjerte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

275 sider

Udgivet

2014

Ophav

Peter Swanson(forfatter)

Susanne Ove(oversætter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. 40-årige George Foss har aldrig glemt sin ungdomselskede Liana, som forsvandt meget pludseligt ud af hans liv, mens de gik på college. Overrumplende nok kontakter hun ham nu og beder om hjælp med at tilbagelevere nogle stjålne penge


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2015

af

af

Helle Winther Olsen

d. 14. apr. 2015

40-årige George Foss' hjerte banker pludselig heftigt, da han genser den smukke Liana, som han i sin collegetid var voldsomt tiltrukket af og har tænkt på lige siden. Men mødet med Liana er synonymt med både tæsk og "trouble". Pageturner til krimielskere af begge køn.

Amerikaner debuterer med krimi i klassisk stil med litteraturredaktøren George i centrum. Hans kedelige liv forandres pludseligt, da han en dag støder på sin store ungdomskærlighed Liana, som er smuk og erotisk tiltrækkende ligesom dengang, før hun forsvandt mystisk og endegyldigt ud af hans liv. Hun er involveret i noget med stjålne penge, som hun beder ham om hjælp til at tilbagelevere. Det lyder enkelt, men hvorend han bevæger sig, dør folk eller kommer til skade. Hvad har hun gang i, og hvad skete der egentlig dengang de var kærester? Bedrageri og identitetsbytte forgifter livet for George og de øvrige involverede - dengang og nu.

Glimrende klassisk krimi med spændende forviklingsplot, der udspiller sig i Boston og med tilbageblik til Florida. Man indsnuser den ildevarslende stemning som i en Hitchcock film og forfriskes af denne "no nonsense" krimi uden spektakulært plot, men "bare" med mænd og kvinder der bedrager, og med et par almindelige politifolk, der opererer i kulissen. Sproget flyder let og ubesværet igennem den filmiske sceneopbygning.

Forfattere som Dashiell Hammett og Patricia Highsmith tilbyder den samme form for stemning og spændingsopbygning.


litteratursiden.dk

d. 4. maj. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 4. maj. 2015

Amerikansk krimi i bedste crime noir og Pulp Fiction stil. Gysermesteren Hitchcock har tydeligvis også været inspirationen for denne uforudsigelige og raffinerede spændingsroman. George Foss er en ma...


Litteratursiden.dk [online]

d. 4. maj. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 4. maj. 2015


Politiken

d. 15. apr. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. apr. 2015Informationer og udgaver

2014

Bog

Peter Swanson

Anton & Ludwig, 1. udgave

2015

Ebog

Peter Swanson

Anton & Ludwig, Dansk e-bogs udgave , 1. udgave