Gå til indholdBøger / faglitteratur / barndomserindringer

Pigen i spejlet : en personlig beretning om seksuelt misbrug


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

191 sider

Udgivet

2011

Ophav

Lonnie Liv Henriksen (f. 1977)(forfatter, (hovedansvarlig))
Genre og formbarndomserindringer, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1977) fortæller om hvordan hun som lille pige blev misbrugt seksuelt af sin far. De næste mange år fik hun et dårligt liv med stofmisbrug og prostitution. Men med viljestyrke valgte hun at rette op på sit liv, tage en uddannelse og sørge for sine to døtre


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 28. mar. 2011

Bogen kan læses af andre, der har været udsat for incest. Den kan formidles i selskab med bøger fra serien Virkelighedens verden og i ungdomsafdelingen.

Lonnie oplevede fra hun var omkring 5-6 år regelmæssige seksuelle misbrug fra sin fars side. Som de fleste børn i den situation sagde hun ikke noget om det til nogen og brugte selvfølgelig meget energi på at fortrænge og skjule misbruget, som hun i øvrigt gav sig selv skylden for, samt beskytte sin lillesøster imod samme skæbne. Først da faren en dag er uterlig overfor en af hendes veninder, siger hun fra og fortæller moren om det. Det bliver til skilsmisse og fængselsdom. Men Lonnie må leve med eftervirkningerne af misbruget: fester og stoffer, tidlig graviditet, prostitution og ensomhed. Ved en kraftindsats lykkes det hende at vende en negativ udvikling. I dag har hun uddannelse, arbejde og et godt forhold til sine 2 teenagedøtre.

Det splintrede spejl, Fra kaos til helhed begge 2009 og Tidslen i kornmarken, 2008 er andre eksempler på bøger med selvoplevet incest.

Ind imellem næsten ubærlig læsning om en barndom og ungdom ødelagt af en fars seksuelle misbrug. Men opløftende, fordi Lonnie formår at bryde ud af offerrollen og tage tilværelsen i egne hænder.


Politiken

d. 21. maj. 2011

af

af

Edel Hildebrandt

d. 21. maj. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Lonnie Liv Henriksen (f. 1977)

Gyldendal, 1. udgave

2017

Ebog

Lonnie Liv Henriksen (f. 1977)

Gyldendal, Edition 1

2021

Lydbog (net)

indlæser: Anne-Mette Johansen (f. 1959)

Gyldendal