Gå til indholdPigen fra '58 : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

169 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


I 1958 rejser 18-årige Annie til feriekolonien S i Normandiet. Her møder hun H, der ligesom hun selv er ansat som pædagog sommeren over. H er den første mand, hun er sammen med, og oplevelsen udløser en bølge af ulykkelig forelskelse og skam


Anmeldelser (4)


1. nov. 2018

Roman om 18-årige Annie D, der i sommeren 1958 møder H. H er den første mand, hun er sammen med, og oplevelsen udløser en bølge af ulykkelig forelskelse og skam. For læsere af selvbiografiske romaner med stof til eftertanke.

I næsten 60 år har Anne Ernaux villet glemme den unge Annie D fra 1958. Ikke mere have lyst til at skrive om hende, hendes begær, vanvid og sult. I hendes lange forfatterkarriere, hvor hun har taget udgangspunkt i sit eget liv, har historien presset sig på, men hun har aldrig, før nu, skrevet om sommeren 1958. Den sommer møder hun H på en feriekoloni og er sammen med ham, og i tiden efter følger en bølge af vanvid, skam og bulimi. Med romanen prøver hun nu, ud fra fotografier, breve og minder at genskabe den unge pige hun var; Pigen fra '58.

Ernaux leverer et intenst og fængende psykologisk portræt af en ung pige og hendes længsler og skam. Hun skriver blændende. Det er helt forståeligt at bogen toppede de franske bestsellerlister, da den udkom i 2016.

Forfatterens rekonstruktion af sin historie, og den måde hvorpå hun tager læseren med ind i skriveprocessen undervejs minder om Delphine de Vigans Alt må vige for natten


Elskeren


. Desuden minder "Pigen fra '58" om Marguerite Duras' Elskeren, der også er en selvbiografisk roman om en ung kvinde og hendes seksualitetForfatterens rekonstruktion af sin historie, og den måde hvorpå hun tager læseren med ind i skriveprocessen undervejs minder om Delphine de Vigans Alt må vige for natten. Desuden minder "Pigen fra '58" om Marguerite Duras' , der også er en selvbiografisk roman om en ung kvinde og hendes seksualitetForfatterens rekonstruktion af sin historie, og den måde hvorpå hun tager læseren med ind i skriveprocessen undervejs minder om Delphine de Vigans Alt må vige for natten. Desuden minder "Pigen fra '58" om Marguerite Duras' Elskeren, der også er en selvbiografisk roman om en ung kvinde og hendes seksualitet.

Lektørudtalelse

Af

Cæcilie Hjorth Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Regitze Boesen

2019-03-27

Information

Af

Mathilde Moestrup

d. 7. dec. 2018

Standart

Af

Cecilie Flinck

Årg. 33 nr. 2 (2019)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Punktskrift

2019

Bog

2018