Gå til indholdPigen de sendte tilbage : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

214 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Uden forklaring bliver en 13-årig pige sendt til en fremmed familie. Det er hendes biologiske forældre, og de er, i modsætning til de adoptivforældre hun er opvokset hos, fattige og har mange børn. Et nyt, barsk liv venter fyldt med savn og spørgsmålet om hvorfor


Anmeldelser (8)


11. feb. 2019

Italiensk roman om en 13-årig pige, der bliver sendt tilbage til sine biologiske forældre, som hun ikke har boet hos, siden hun var spæd. De er fattige med mange munde at mætte og ønsker ikke pigens tilbagekomst. For voksne med interesse i god samtidslitteratur.

Romanen følger den 13-årige jeg-person. Pigen bliver kaldt "Arminuta", dvs. "hende der kom tilbage". Uden nogen forklaring bliver pigen sendt tilbage til sine fattige forældre efter næsten 13 års opvækst hos en tante, der ellers havde taget hende til sig som en mor. Pigen tror, at den bratte afsked og det nye smertefulde liv skyldes, at hendes adoptivmor er syg og skal dø, men hvad er egentligt grunden til, at hun er blevet sendt bort? Man følger livet i den fattige familie, de store klasseforskelle og ikke mindst pigens store savn og gåden om, hvorfor hun blev sendt væk.

Fra første side bliver man som læser suget ind i bogen. Sproget er sprudlende, og handlingen fængende. Hvad er det, den unge pige har gjort, siden hendes slægtninge behandler hende som en ting, man bare kan sende frem og tilbage mellem familier? Forskellen mellem arv og miljø bliver vist så fint, da pigen er vokset op i gode kår og løfter sig langt over sit biologiske ophav.

En anden italiensk roman om unge pigers venskab er Historien om et nyt navn


En anden italiensk roman om unge pigers venskab er Historien om et nyt navn.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2019-03-25

Kristeligt dagblad

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 28. mar. 2019

Politiken

Af

May Schack

d. 17. mar. 2019

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 21. apr. 2019

Weekendavisen

Af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 15. mar. 2019

Information

Af

Marie Louise Kjølbye

d. 24. jan. 2020

Standart

Af

Birgit Eriksson

Årg. 33 nr. 2 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019