Gå til indholdPiazza del Popolo


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

128 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2016


Beskrivelse


På en bænk ved Piazza del Popolo sidder der en gammel mand. Han kommer hver morgen for at se den smukke unge kvinde han begærer cykle forbi. Han er skuffet over livet og sit dårlige forhold til sin søn, men kan han nå at finde en smule glæde før det er for sent?


Anmeldelser (1)


22. sep. 2016

Sindrig og velskrevet beretning om at slå sig til tåls med livet, sat i et flot beskrevet Rom. For læsere, der ikke er bange for at give sig i kast med et stykke underfundigt og lidt anderledes nyere dansk litteratur.

På en bænk i Rom ved Piazza del Popolo sidder der en gammel mand og reflekterer over tilværelsen. Han kommer her hver morgen for at se den smukke unge kvinde, han begærer, cykle forbi. Minderne om gamle kærester, konen Eva, sygdom, og særligt det dårlige forhold til sønnen Francesco, truer med at vælte hans ellers kontrollerbare tilværelse. Han er vred på livet og de skuffelser, det har givet ham, men kan han nå at finde en smule glæde, før det er for sent? Jens Peter Kaj Jensen er uddannet fra Forfatterskolen og cand.phil. i filosofi, og bor til dagligt i Madrid. Han har tidligere udgivet både romaner, noveller, faglitteratur og digte.

Jensen har begået en underfundig og velkomponeret bog om at slippe vreden og komme overens med de skuffelser livet har bragt. Det lyder tungt, men heldigvis er der masser af befriende humor i de groteske situationer som vores hovedperson kommer ud for. Persontegningen er nuanceret, og sproget flyder fint afsted med mange fine billeder. Bogens force er dog de fermt tegnede miljøbeskrivelser af den italienske hovedstad.

Der er tematiske og stilistiske mindelser om forfattere som Sonnergaard og Wung-Sung.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen


Informationer og udgaver

Bog

2016