Gå til indholdPia K. : årene ved magten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

224 sider

Udgivet

2009

genre/form

biografierOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Portræt af Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard (f. 1947). På baggrund af interviews med hovedpersonen selv og hendes politiske med- og modspillere beskrives hendes år som den borgerlige regerings trofaste støtte og som både beundret og forhadt politiker


Anmeldelser (8)


21. aug. 2009

For læsere af politiske biografier.

Det er politikeren Pia Kjærsgaard, der portrætteres og ikke privatpersonen. Det er ganske lidt af privatlivet, der medtages i denne politikerbiografi om en kvinde, der ofte udnævnes til en af Danmarks mest indflydelsesrige politikere. Et projekt, der vækker til beundring selv hos hendes argeste modstandere. Den er velskrevet og er baseret på en lang række interviews med hovedpersonen selv samt en række personer i dansk politik. Det er dog ikke interviewformen, der er anvendt, men en journalistisk beskrivelse af PK's karriere fra de borgerliges valgsejr i 2001 og frem til nu. Den er positiv i sin fremstilling, men dog ikke uden journalistisk kant i beskrivelsen af magtkampene både internt i partiet og udadtil i det politiske landskab. Respekt og beundring ligger som en undertone, men de mindre flatterende episoder er også medtaget. Det er et stykke politisk danmarkshistorie, der af og til også bringer os ind bag kulisserne og giver et indtryk af et ensomt menneske på Christiansborg, der tror så meget på sit eget projekt, at hun ikke skyer nogen midler for at nå målet. Den står sig absolut som en af de bedre af de mange politikerbiografier, der er på markedet.

Succes : historien om Pia Kjærsgaard, 2003 beretter også om det politiske projekt, men har dog et større fokus på privatpersonen PK. I 1998 udgav PK selv en erindringsbog: - men udsigten er god.

En velskrevet biografi om politikeren Pia Kjærsgård og DF's vej til indflydelse.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Berlingske tidende

Af

Mads Kastrup

d. 24. aug. 2009

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 3. sep. 2009

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 27. aug. 2009

Weekendavisen

Af

Frank Aaen

d. 4. sep. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 31. aug. 2009

Information

Af

David Rehling

d. 3. sep. 2009

Børsen

Af

Jonas Hindsholm Bentzen

2009-09-04


Informationer og udgaver

Ebog

2011

Bog

2009

Lydbog (net)

2009