Gå til indholdPestlægen : en historisk kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

269 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Krimi. Pesten kom til Nakskov i 1629 - igen. Hvad kunne de skrækslagne borgere gøre? Byfoged Povel Madsen har nok at se til, for udover at slås med pesten, skal han også opklare, hvordan en lille pige døde


Anmeldelser (1)


30. nov. 2018

Historisk krimi der fører til Nakskov i 1629. I den tids Danmark er man vant til at pesten kommer med ca 5 års mellemrum, og nu ser det ud til, at den er dukket op igen hos en lille, død pige. Men er pesten nu også dødsårsagen? For historieinteresserede krimilæsere.

Gensyn med byfoged Povel Madsen, som også opretholder lov og orden i Nakskov i Kongens by


. En lille, død pige sætter gang i en efterforskning, der snart får omfattende følger. Ved nærmere undersøgelse viser det sig, at hun har pestbylder på kroppen, og snart skal Nakskov by underkaste sig Christian den Fjerdes, i vores øjne, hjælpeløse pestforordning. Byfogeden får hjælp af en nyankommen tysk pestlæge, som medbringer nye tanker til både behandling og beredskab. Det nytter nemlig ikke at lytte til præstens råd om himmelsk hjælp. Sideløbende med pestdødsfaldene efterforskes sagen om den døde pigeGensyn med byfoged Povel Madsen, som også opretholder lov og orden i Nakskov i Kongens by. En lille, død pige sætter gang i en efterforskning, der snart får omfattende følger. Ved nærmere undersøgelse viser det sig, at hun har pestbylder på kroppen, og snart skal Nakskov by underkaste sig Christian den Fjerdes, i vores øjne, hjælpeløse pestforordning. Byfogeden får hjælp af en nyankommen tysk pestlæge, som medbringer nye tanker til både behandling og beredskab. Det nytter nemlig ikke at lytte til præstens råd om himmelsk hjælp. Sideløbende med pestdødsfaldene efterforskes sagen om den døde pige.

Fin fremstilling af dagliglivet i en lille provinsby under reformationen med lyde, lugte, klæder, kost, omgangsformer mm. Dertil kommer en troværdig, velresearchet beskrivelse af, hvilken form for beredskab, der blev sat i værk, når bylivet dengang ramtes af en pestepidemi. En frygtet og frygtelig sygdom, som borgerne holdt skjult for naboen til det sidste. Et levende persongalleri med spøjse karakterer er med til at give historien dynamik og fremdrift. Kan læses selvstændigt.

Nyere romaner om pest er fx Kongens hjerte


De sidste timer


og De sidste timerNyere romaner om pest er fx Kongens hjerte og Nyere romaner om pest er fx Kongens hjerte og De sidste timer.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen


Informationer og udgaver

Bog

2018