Gå til indholdBøger / faglitteratur

Pest eller corona? : epidemiernes spørgsmål, civilisationernes svar


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

185 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Anders Fogh Jensen(forfatter)

Rasmus Svarre(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Hvordan har man historisk set bekæmpet epidemier? For læsere med interesse i epidemier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 26. okt. 2020

Hvordan har man historisk set bekæmpet epidemier? For læsere med interesse i epidemier.

Denne bog handler om forholdet mellem epidemi og organisering. Den ser på, hvorledes man gennem tiden har forsøgt at organisere sig ud af epidemier, hvilke strategier og sociale teknologier der har været i spil. Disse strategier er bl.a. karantæne, afstand, antiseptiske midler og immunitet. Nogle organiseringsmåder har man kunnet genbruge ved den næste epidemi, andre har været ubrugelige fordi smittevejen har været en anden. Da corona ramte først Kina, så Europa, og siden resten af verden i foråret 2020, var der derfor erfaring at trække på i forhold til at tackle epidemien. Det der dog adskiller corona fra epidemier i de forrige århundreder er, at denne epidemi spredte sig meget hurtigere, da vi alle er forbundet mere end nogensinde. Det tog fx Pest to år at komme fra Italien til Norge, coronavirussen bredte sig på få dage. Denne udgave er en opdateret version af Epi-demos, coronavirus og civilisationens svar er skrevet ind i de relevante kapitler. Kan bruges i opgavesammenhæng fra gymnasieniveau og op.

En interessant beskrivelse af de tiltag, der historisk set er brugt for at bekæmpe epidemier, sat i perspektiv til corona i år 2020.

Den fjerde rytterDet er bare en virus


Den blege rytter


Epi-demos


, Det er bare en virus og Den blege rytter omhandler alle epidemiernes hærgen Epi-demosDen fjerde rytter, og Den blege rytter omhandler alle epidemiernes hærgen Epi-demosDen fjerde rytter, Det er bare en virus og omhandler alle epidemiernes hærgen Epi-demosDen fjerde rytter, Det er bare en virus og Den blege rytter omhandler alle epidemiernes hærgen .Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Rasmus Svarre

Filosoffen

2020

Ebog

Illustrator: Rasmus Svarre Hansen

Filosoffen, 1. e-bogs-udgave

2020

Lydbog (net)

Anders Fogh Jensen

Filosoffen