Bøger / faglitteratur

Perspektiver på specialpædagogik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
139 sider
Udgivet
2010
Ophav
Målgruppe
for læreruddannelse, for diplomuddannelse
Undervisning
til læreren

Indhold

Perspektiver på specialpædagogik - en introduktion ; Det kompensatoriske perspektiv ; Det kritiske perspektiv ; Dilemmaperspektivet ; Perspektiver på inkludering ; Udviklingsveje for forskningen ; Forskningsperspektiver og virksomhedsperspektiver


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 29. apr. 2010

Serien Specialpædagogik er en helt ny serie primært rettet mod læreruddannelsens forholdsvis nye liniefag specialpædagogik. Denne udgivelse er første bog i serien og kan ud over læreruddannelsen også anvendes på andre pædagogiske uddannelser med fokus på specialpædagogik.

Bogen præsenterer de tre forskellige perspektiver: det kompensatoriske, det kritiske og dilemmaperspektivet sat op i forhold til hinanden. Derudover diskuteres begrebet inkludering samt udviklingslinjerne for forskningen indenfor specialpædagogikken perspektiveret til skolens virksomhed. Bogen har en god opbygning og opsætning, som gør det let for den studerende at "zappe" rundt i bogen efter definitioner mv. i forbindelse med arbejde med bogen. Det er en meget egnet studiebog både i forhold til selve undervisningen, den forestående eksamen og det kommende virke som underviser.

Da linjefaget specialpædagogik er et forholdsvis nyt fag, er der logisk nok også udgivet en del nye, gode bøger og grundbøger til faget. Denne nye bog kan eksempelvis kombineres med grundbøgerne Specialpædagogik i skolen, 2009 og Specialpædagogiske dilemmaer, 2009.

God debat- og studiebog til linjefaget specialpædagogik samt en interessant start på en ny pædagogisk bogserie.


Undervisere.dk

Årg. 4, okt. (2010)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 4, okt. (2010)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2011, nr. 4

af

af

Frank Bylov

2011, nr. 4Informationer og udgaver