Bøger / faglitteratur

Perspektiver på cooperative learning : at samarbejde om læring


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. maj 2012

Cooperative learning (CL) er en af de pædagogiske organiseringsformer, som er meget oppe i tiden og har været det i en årrække. De fleste undervisere kender organiseringsformen fra praksisrelaterede undervisningsbøger og kurser. Denne antologi er ikke så praksisrelateret som mange af de øvrige udgivelser om CL, men søger at føre sin læser bagom teorierne, forskningen og erfaringerne. Bogen henvender sig til alle med interesse i CL og er bl.a. velegnet til brug på læreruddannelsen og ved videreuddannelse af lærere.

Bogen giver sin læser en introduktion til CL samt sætter samarbejdsstrukturen ind i et historisk perspektiv. Derudover fortælles om internationale forskningsresultater og danske erfaringer med CL. Det er en teoretisk velfunderet udgivelse, som ligger tæt op af den praktiske virkelighed i sin argumentation. Derved bliver teorierne virkelighedsnære og lette at forholde sig til for eksempelvis lærerstuderende, der endnu ikke har så meget praksiserfaring. Bogen er en vedkommende udgivelse for både lærerseminarierne og grundskolernes lærerbibliotek.

Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om emnet som eksempelvis Cooperative learning : undervisning med samarbejdsstrukturer, 2006 og Kooperativ læring i klasseværelset : hvordan gøres det?, 2011.

En god bog om cooperative learning til samlingen. Bogen giver en bredere indføring til denne form for samarbejdsstrukturer end mange af de øvrige udgivelser om CL.