Bøger / faglitteratur

Personlig kommunikation : 6 trin til god dialog på arbejdspladsen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vi går rundt og regner med, at alle andre mennesker er nærmest ligesom os selv. Og bliver meget forundrede eller sure og kede af det, når de reagerer på en helt anden måde, end vi selv ville have gjort. Personlig kommunikation giver input til, hvordan man kan kigge på sin egen kommunikation, så man ved, hvad man bringer med ind i samspillet med andre. Hvis man ikke ved, hvilke roller man indtager, kan man heller ikke ændre på dem. Man skal fx lære sin "ømme tæer" at kende og blive bevidst om sine (oftest uformulerede) leveregler: Hvilke automatiske reaktioner har jeg i min kommunikation? Bogen lægger også op til, at man får kigget på sig selv i forhold til de andre: kollegerne, medarbejderne, chefen ... og lærer en at sætte rammer for kommunikation. Der er grundige fif og værktøjer til at underbygge kommunikationen med sin krop og stemme - og konkrete råd om, hvordan man får det mest hensigtsmæssige frem i situationen. Og værktøjer til at arbejde konstruktivt med konflikter, at give og modtage kritik, at håndtere sine følelser i kommunikationen og meget mere. Personlig kommunikation hjælper til at få en god dialog på arbejdspladsen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 28. feb. 2012

Til alle der ønsker at forbedre og have fokus på kommunikationen på arbejdspladsen.

God og konstruktiv kommunikation befordrer et godt arbejdsklima på arbejdspladsen og dermed bedre resultater. Al kommunikation starter med én selv, og derfor omhandler første kapitel da også betydningen af selvværd og at være bevidst om egen adfærd. Forskellige adfærdstyper beskrives. Senere er der fokus på roller, menneskesyn, evnen til empati, social kompetence og viden om konfliktforløb. Kropssprog og stemmeføring, følelsernes styrende magt og forskellige typer af sprogbrug er andre temaer, der til sammen er indholdet i de seks trin til god dialog, som bogen er bygget op omkring. Den baserer sig på forskellige teorier, bl.a. systemisk teori og Foucaults teorier om magt, men det er på ingen måde nødvendigt at være bekendt med teorierne for at få udbytte af bogen. Der er mange gode eksempler iblandet teksten, formidlingsniveauet er for alle, så det er alt i alt en brugbar bog i mange sammenhænge, hvad enten det er undervisningssammenhæng eller blot til individuel læsning i et ønske om personlig udvikling.

Der er rigtig megen litteratur om kommunikation. Forfatteren har selv tidligere skrevet om det i Tag kontakt : guide til smalltalk, 2011, hvor mange af de samme temaer behandles. Haslebo: Relationer i organisationer, 2004, er også relevant at nævne i den sammenhæng.

Let tilgængelig indføring i kommunikationens væsen og problemfelter, bygget op om seks konkrete trin til at forbedre den.


Journalisten

2012, nr. 4

af

af

Christine Elisabeth Møller

2012, nr. 4


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 11 (2012)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 43, nr. 11 (2012)


Politiken

d. 12. juni 2012

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 12. juni 2012


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 5 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 5 (2012)