Gå til indholdPerla


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

266 sider

Udgivet

2013

genre/form

romanOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Perla vokser op under privilegerede forhold i Argentina, men det viser sig, at hendes elskede far var på den forkerte side i den beskidte krig i 1970'erne, og at familien skjuler en stor hemmelighed


Anmeldelser (4)


2. maj. 2013

Stemningsfuld roman fra Argentina om nogle af de tragedier, der fulgte i kølvandet på 1970'ernes såkaldte beskidte krig. Forsiden er flot, bagsiden inciterende og romanen vil låne sig selv ud til den primære målgruppe af yngre kvinder.

Perla vokser op som privilegeret enebarn i Buenos Aires som datter en kølig mor og en far, der er officer i flåden. I tiden efter diktaturets fald går det op for hende, at hendes elskede far var på den forkerte side efter militærkuppet i 1976, og at han var den del af den beskidte krig, hvor tusinder blev tortureret, myrdet eller bare forsvandt. Nu læser hun psykologi og efter et mystisk besøg af en gådefuld gæst, konfronteres hun med forældrenes fortid og sit eget ophav. Perla er en velskrevet og meget interessant roman. Dog vil jeg ikke anbefale, at man på forhånd læser for meget af bagsideteksten, for den røber store dele af romanens centrale spørgsmål.

Bogen Perla er den unge uruguayansk-argentinske Carolina De Robertis' anden roman og den første, der udkommer på dansk. Hun er en af de nye stemmer fra Latinamerika og kan minde lidt om en ung Isabel Allende, men med langt mere vægt på det realistiske end det magiske.

Medrivende roman om en ung argentinsk kvinde, som vokser op i skyggen af 1970'ernes beskidte krig, og om de skjulte konsekvenser krigen har haft for hendes familie og hende selv. En roman, der i kraft af sit emne og sin flotte forside vil blive læst af især yngre kvinder.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Birgit Sloth

2013-08-26

Politiken

Af

Marie Tetzlaff

d. 23. maj. 2013

Jyllands-posten

Af

Niels Ellevang

d. 7. jul. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Bog

2013

Ebog

2013