Gå til indholdPer Kirkeby i Aarhus


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

191 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


En rundrejse i Århus og Østjylland med maleren Per Kirkebys (f. 1938) værker som omdrejningspunkt


Anmeldelser (3)


29. jun. 2017

Kunstneren Per Kirkebys relation til Århus og omegn belyses enkelt og effektivt gennem et udvalg af centrale værker. Til dem der interesserer sig for moderne dansk kunst og mere specifikt Per Kirkeby.

Forfatter og journalist Max Bendixen tager læseren med på en rejse rundt i Østjylland for at besøge steder og museer hvor man kan møde værker af Per Kirkeby. Bogen indledes med en prolog hvor Bendixen besøger Kirkeby og derefter følger et forord af Kirkeby selv. Rundturen starter ved Klosterkirken i Århus, går videre over blandt andet Århus Statsgymnasium og "Åben vand" i Rønde før vi slutter af ved altertavlen i Sct. Mortens Kirke i Randers. Teksterne i bogen suppleres af et stort billedmateriale og udgivelsen afsluttes med en blå bog over Kirkeby.

"Per Kirkeby i Aarhus" er formidlet på en måde, så alle kan være med, uanset hvor meget man ved om kunst. Billedmaterialet er fornemt og rejsen rundt i Østjylland, sammen med Kirkebys værker, giver læseren mod på at dykke dybere ned i både Kirkeby og kunst generelt. Fungerer godt som appetitvækker i forhold til en af dansk kunsts vigtigste skikkelser.

Der findes mange bøger om Kirkeby, eksempelvis den nye At trække en streg


Per Kirkeby. Bind 1 : Malerier 1957-1977


Per Kirkeby. Bind 2 : Malerier 1978-1989


- Per Kirkeby - liv og værk eller Ane Hejlskovs serie om Kirkebys værker Per Kirkeby. [Bind 1] og Per Kirkeby. Bind 2, tredje bind er på vejDer findes mange bøger om Kirkeby, eksempelvis den nye At trække en streg - Per Kirkeby - liv og værk eller Ane Hejlskovs serie om Kirkebys værker Per Kirkeby. [Bind 1] og Per Kirkeby. Bind 2, tredje bind er på vejDer findes mange bøger om Kirkeby, eksempelvis den nye At trække en streg - Per Kirkeby - liv og værk eller Ane Hejlskovs serie om Kirkebys værker Per Kirkeby. [Bind 1] og Per Kirkeby. Bind 2, tredje bind er på vejDer findes mange bøger om Kirkeby, eksempelvis den nye At trække en streg - Per Kirkeby - liv og værk eller Ane Hejlskovs serie om Kirkebys værker Per Kirkeby. [Bind 1] og Per Kirkeby. Bind 2, tredje bind er på vej.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 5. jun. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Carsten Bach-Nielsen

d. 27. sep. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017