Gå til indholdPax Immortalis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

594 sider: ill.

Udgivet

2019

Originaludgave

2006


Beskrivelse


Rebellerne, der er anført af løjtnanten, tager kampen op mod teknokraterne -nogle onde mennesker, der laver eksperimenter med zombierne!


Anmeldelser (6)


1. jan. 1970

Bogen er en fortsættelse af romanen Requiem fra 2003 og hermed bind 2 i Necrodemic-trilogien. I bogen her bliver de overlevende bønder efter zombiernes rasen klar over eksistensen af teknokraternes civilisation i disses lukkede superbyer, hvor den nærmeste er C-city 1 i det tidligere Hamborg. Denne råder over Nordzonen = det tidligere Danmark, hvor bønderne bor, og hvor Requiem foregik. Opdagelsen af byens eksistens skyldes en oprørsbevægelse, der fører guerillakrig mod teknokraterne. De opdager også en uhyggelig sandhed om zombiernes natur, der har sammenhæng med en livsforlængelses-medicin, som teknokraternes højeste kaster har adgang til. Oprøret udvikler sig, og bogen handler herefter mest om krigen mellem teknokraternes diktatur og bønderne/oprørerne. Bogen er i sprog og stil tæt op af Requiem og spændende og medrivende som den med mange flot udpenslede detaljer, selvom enkelte krigsscener er lidt langtrukne. Historien er en mellemting mellem Stephen King og Dennis Jürgensen og vil mest blive læst af gyser/splatterfans i alderen 11-25 år. Navneliste over optrædende personer, kort over lokaliteterne i bogen, ordforklaringer.

Lektørudtalelse

Af

Martin Hjelmborg

30. jul. 2019

Det meste af verden er lagt i grus og zombierne er løs. Fjerde bind i Patrick Leis' effektive "Necrodemic"-serie. Zombieroman, ikke for sarte sjæle.

Rebellerne, der er anført af løjtnanten, tager kampen op mod teknokraterne - nogle onde mennesker, der laver eksperimenter med zombierne! Leis har valgt, sammen med et nyt forlag, at genudgive hele serien i nye udgaver, hvor der både er sproglige revisioner og tilføjelser. I indledningen skriver forfatteren selv: "Jeg har lavet nyt omslag, en introtegneserie, opdelt historien i to dele, og fået mulighed for at tilføje et par nye afsnit samt korrigeret sproget og tilføjet nogle hints, der binder hele Necrodemic-sagaen endnu bedre sammen.".

Leis har et herligt levende sprog, action kædes fornemt sammen med gys, og plottet er spændende og skræmmende. Endnu et glimrende bind i den ambitiøse "Necrodemic"-serie.

Patrick Leis' zombiesaga bør nævnes i samme åndedrag som de to vigtige danske zombieudgivelser, Silvestris Pandaemonium


Kadavermarch


Pax Immortalis


og Jürgensens Kadavermarch. Dette er en revideret udgave af Pax immortalis fra 2006. Udover de sproglige forbedringer, eksempelvis rettes "reliker" til "relikvier", så er der også kommet nye tilføjelser i teksten og bogen indledes med en tegneserie som forfatteren selv har tegnetPatrick Leis' zombiesaga bør nævnes i samme åndedrag som de to vigtige danske zombieudgivelser, Silvestris Pandaemonium og Jürgensens . Dette er en revideret udgave af Pax immortalis fra 2006. Udover de sproglige forbedringer, eksempelvis rettes "reliker" til "relikvier", så er der også kommet nye tilføjelser i teksten og bogen indledes med en tegneserie som forfatteren selv har tegnetPatrick Leis' zombiesaga bør nævnes i samme åndedrag som de to vigtige danske zombieudgivelser, Silvestris Pandaemonium og Jürgensens Kadavermarch. Dette er en revideret udgave af Pax immortalis fra 2006. Udover de sproglige forbedringer, eksempelvis rettes "reliker" til "relikvier", så er der også kommet nye tilføjelser i teksten og bogen indledes med en tegneserie som forfatteren selv har tegnetPatrick Leis' zombiesaga bør nævnes i samme åndedrag som de to vigtige danske zombieudgivelser, Silvestris Pandaemonium og Jürgensens Kadavermarch. Dette er en revideret udgave af Pax immortalis fra 2006. Udover de sproglige forbedringer, eksempelvis rettes "reliker" til "relikvier", så er der også kommet nye tilføjelser i teksten og bogen indledes med en tegneserie som forfatteren selv har tegnet.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 6. jan. 2007

Himmelskibet [online]

Af

Thomas Winther (f. 1976-10-31)

Nr. 58 (2020)

Himmelskibet

Af

Thomas Winther

Nr. 12 (2006/2007)

Bogmarkedet

Af

Louis Petri

Årg. 153, nr. 1 (2007)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Punktskrift

2020

Bog

2019

Bog

2006

Ebog

2019