Gå til indholdPave Frans : forandring og håb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

393 sider

Udgivet

2015

genre/form

biografierOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Om pave Frans' liv og gerning, fra han i 1936 fødtes som det ældste barn i en italiensk indvandrerfamilie i Argentina


Anmeldelser (4)


11. nov. 2015

Da pave Frans trådte til, var det med en mere ydmyg og ligefrem attitude end vi sædvanligvis ser fra folk i det job, men hvem er den argentinske pave, med det store hjerte? Her kan katolikker og andre, der interesserer sig for katolicismen i dag få lidt mere at vide om ham.

Jimmy Burns, der er journalist og selv katolik, har en engelsk/spansk baggrund, og han er kendt i sit hjemland som forfatter til en række roste bøger, men dette er den første, der er oversat til dansk. Her fortæller han om pave Frans' liv og gerning, fra han i 1936 fødtes som det ældste barn i en italiensk indvandrerfamilie i Argentina. Burns fortæller både om hans tidlige kald og om de rygter, hans handlinger under de omskiftelige forhold i Argentina under "den beskidte krig" har givet anledning til. Men bogen er også historien om Burns egen baggrund og religiøse opvækst i et jesuitisk miljø. Bogen er uden illustrationer men med et kort register.

Burns har en lang karriere i medierne bag sig, og han præsenterer her en velskrevet bog, hvor han bl.a. ved at flette sine egne erindringer om en jesuitisk barn- og ungdom ind i handlingen sikrer nærhed i historien. På trods af dette virker bogen dog for detaljerig til at kunne fastholde læsere med en mere perifer interesse for emnet.

Mario Escobars biografi Frans


Frans


er mere traditionel og respektfuld og mindre journalistisk end denne Mario Escobars biografi er mere traditionel og respektfuld og mindre journalistisk end denne Mario Escobars biografi Frans er mere traditionel og respektfuld og mindre journalistisk end denne Frans.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Politiken

Af

Christoffer Emil Bruun

d. 22. dec. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Peter Lodberg

d. 21. nov. 2015

Weekendavisen

Af

Johs. Lynge

d. 20. nov. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Bog

2015

Ebog

2015